Ortak Taşıt Kullanımı na İlk Adım

featured

Kastamonu Özel İdaresinde ‘Ortak Taşıt Kullanımı’na ilk adım

 

Kastamonu İl Özel İdaresi, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Taşıtları Kanun Taslağı doğrultusunda ilk adımı attı.

Özel İdare bünyesindeki toplam 110 adet araç ve iş makinelerinin dijital ortamda izlenebilmesi için araç takip sistemi alımı için ihaleye çıkılıyor. 2 Haziran Çarşamba günü Kastamonu İl Özel İdaresi İhale Salonu’nda yapılacak ihale saat 14.00’de başlayacak. 

İhaleyi kazanacak firma, sözleşmenin imzalanmasına müteakip 5 iş günü içerisinde işe başlayacak ve 30 günde teslimatını tamamlayacak.

MERKEZİ TAŞIT YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

Hükümetin 2010 yılı programındaki taahhütleri arasında yer alan Kamu Taşıtları Kanunu, devletteki taşıt kullanımında verimlilik ve şeffaflığı sağlamayı amaçlıyor.

Tasarıda, mevzuat dağınıklığı gideriliyor, kurumlara taşıt politikası oluşturma zorunluluğu getiriliyor, taşıt yönetimine ilişkin temel ilkeler belirleniyor, taşıt edinme süreçleri sadeleştirilerek yeni taşıt edinme yolları geliştiriliyor, hizmet alımı yoluyla taşıt edinimine ilişkin somut kriterler belirleniyor.

Yeni sisteme göre devlet verimli bir kullanım sağlayabilmek için “Merkezi Taşıt Yönetim Bilgi Sistemi” oluşturacak. Sisteme bağlı olarak, taşıt tanıma, izleme ve kontrol sistemleri gerçekleştirilecek. Taşıt ediniminde de, optimal fayda kriterleri dikkate alınarak, kiralamada şoför ve bakım konularında kamunun yükü en aza indirilecek.

ORTAK MAKAM ARACI

Taşıt kullanımında israfı engellemeyi de amaçlayan düzenlemeye göre, makam aracı kullanabilecek unvanlar yeniden düzenlenecek.

Yeni uygulamayla genel müdürlerin altındaki unvanlara makam aracı tahsis edilemeyecek. Üst düzey dışında kalan ünvanların makam araçları, onları sabah evden alıp, akşam bırakacak.

Bunun dışındaki mesai saatlerinde söz konusu araçlardan idarenin diğer işlerinde  faydalanılabilecek. Kamu araçlarını özel işlerinde kullananlara disiplin ve maaş kesme gibi cezalar uygulanacak. Bu uygulamada taşıt takip sisteminin verileri esas alınacak. Yeni düzenlemeyle “taşıt kaydırma sistemi”ne de geçilecek.

Böylece bir  devlet kurumunda atıl durumda olan araç, bir başka kuruma gönderilerek oradaki ihtiyacı giderecek. 

Ortak Taşıt Kullanımı na İlk Adım

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!