Ağlamayan Tosya ya Meme Yok

featured

Kastamonu`nun tarihi evlerine bakanlıktan

1.1 milyon TL hibe

“Ağlamayan Tosya’ya meme yok..!”

 

Kastamonu Tarihi Evleri ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Buturoğlu, kültürel varlıklara yönelik 69 projeye 726 bin 922 TL hibe alındığını belirtti.

Kastamonu Tarihi Evleri ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Buturoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı?nın 15.07.2005 tarih ve 25876 sayılı kararı gereği, 2005 yılından beri her yıl verilen hibe proje ve uygulama yardım başvurularını inceleyerek, karara bağladığını açıkladı.

Yapılan başvurular arasında, 69 projeye 726 bin 922 TL hibe yardım alındığını açıklayan Buturoğlu, şöyle devam etti:?

Geçtiğimiz yıl 16 uygulama onarım yardım karşılığı 400 bin TL hibe yardım almıştık. Bu son yardım ile birlikte toplamda 1 milyon 126 bin 922 TL hibe yardım alınmıştır. Kültür Bakanlığı bu hibe yardımın da yüzde 30`unu Kastamonu’ya vermeye karar verdi. Bu da büyük bir başarıdır. Kastamonu Tarihi Evleri ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği olarak bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.?

 

Haberin buraya kadar olan kısmına söylenecek hiçbir söz yok. Tam tersine Kastamonu adına sevinmemek elde değil.

Ancak, Kastamonu kadar geçmişi olan, bir o kadar tarihi evlere, konaklara sahip Tosya’nın Devletin sağladığı, kültürel varlıkların yaşatılması adına sarfedilecek ödenekten niçin Tosya yararlanamıyor bunu anlamakta zorlanıyoruz. Bunun adına, yaygın deyimiyle “ayrımcılık” desek gönlümüz razı değil; demezsek, buna ne ad vermek lazım bilemedik. Belki Devlet adına devletin kaynakları üzerinde tasarrufta bulunan yetkililerimizin ve ilgililerimizin bir açıklaması vardır.

Ağlamayan Tosya ya Meme Yok

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!