Ahşap Fuarı’na

featured

Ahşap Fuarı’na Tosya’lılar yoğun ilgi gösterdi

8-11 Eylül 2011 tarihleri arasında Kastamonu Barutçuoğlu AVM alanına kurulan Ahşap Fuarı’na yaklaşık 50 firmanın katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan fuar açılışına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti Kastamonu milletvekilleri  Hakkı Köylü,Mustafa gökhan Gülşen,Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı, Ak Parti Tosya İlçe Teşkilat Yöneticileri, İşadamları, Sanayiciler ve vatandaşlar katıldı.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş açılışta yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

 “Kastamonuluların kendi dinamikleri ile ayağa kalkması için gayret sarf ediyoruz. Kastamonu’nun yüzde 60’ını oluşturan sunta fabrikaları, tarihten gelen ahşap işçiliği vardır. Kastamonu’nun ahşap potansiyelini, ustalığını gün yüzüne çıkarmak amacıyla arkadaşlarımızla bir fuar düzenleme kararı aldık. Bu fuarın Kastamonu ekonomisine bir başlangıç oluşturması hedefini koyduk. Öncelikle girişimcilerimizin ürünlerini Kastamonu’ya tanıtıp daha sonra dünyaya açılalım, Kastamonu’nun adını ahşap ile duyuralım istedik. Ciddi bir potansiyelimiz var.”


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Kastamonu’ya yıllar sonra bu program vesilesiyle gelmenin büyük bir mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Aynı zamanda hükümetin bir üyesi İçişleri Bakanı olarak geldiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

 

“Kastamonu’ya ilk gelişim 1982 yılının Mayıs ayıydı. Aradan 29 yıl geçmiş ve ben yeniden buradayım. Bu alanda ahşap fuarı organizasyonu var. Öncelikle valimize ve onunla birlikte bu etkinliği düzenleyen arkadaşlarımıza, Kastamonu’nun yeni dönemindeki inşasında katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu fuarın oluşumunda büyük bir payı olan A’dan Z’ye 50 civarındaki katılımcı firmaya da ustalara da çok teşekkür ediyorum.”


Burada emeğin, samimiyetin, insan doğasına uygun bir çalışmanın ve çabanın fotoğrafını gördüklerini anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Ahşap fuarı farklı bir fuardır. Burada plastik fuarı da olabilirdi ama değil. Şüphesiz plastiğin de hayatımızda önemli bir yeri var. Kastamonu 7 bin yıllık bilinen geçmişi ile bağrında insanları barındırdı. Herkes kendi döneminde kendine göre hayatı bir şekilde yaşadı. Ama şurası bir gerçek ki 20. yüzyıla girinceye kadar hatta son çeyreğe gelinceye kadar Kastamonu’da herkes doğal yaşadı. Yaradılışına uygun yaşadı, sağlığına uygun yaşadı ve eşyaları üreterek kullandı.”


Modern dünyadaki gelişmelerin doğal ve kaçınılmaz olarak Anadolu ve Türk insanını etkilediğini anlatan Şahin, şunları söyledi: “Yapay ürünler, gıdalar, yapay giysiler hayatımızda yer aldı. Bir taraftan bu tür hayatı yaşarken, diğer taraftan da yapay dünyanın doğruluğu, eğriliği tartışılmaya başlandı. Tabiata dönüş başladı. Kastamonu insanımız hızla ve büyük bir ekseriyetle modern hayata ve modern şehirlere giderken, diğer Anadolu şehirleri gibi doğal ortamına dönmek için geri dönüşü başlattı.

 

Geri dönüş, ileriye gidiş kadar hızlı olmasa da bu tür fuarlarla daha da hızlanacak. Anadolu’nun sosyal ve doğal nüfus dengesi daha da hızlanacak.”


Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Karabük Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Hakkı Köylü ile birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti, fuardaki firmaların ürünlerini inceledi.

 

Katılımcı Firmalar
* Abidat Restorasyon & Mimarlık
* Araç Esnaf ve Sanatkarlar Odası
* Atılım Ahşap, Osmanlı Antik
* Baldeniz Yat Tersanesi
* Birim Mobilya
* Buğra Mutfak, Banyo, Mobilya
* Can Mutfak, Banyo, Dekorasyon
* Castenea Mobilya
* Cide Gemi Modelciler ve Yöresel Ahşap El Sanatları Derneği
* Çetinkaya Mobilya
* Çiçek Mobilya – Mutfak Banyo
* Dortek Kapı San. Tic. A.Ş.
* Efe Kapı Möble Ltd. Şti.
* EKOL
* El Sanatları Eğitim Merkezi
* Elgün Mobilya
* Furkan Palet San. Tic. Ltd. Şti.
* Gülcan Mobilya A.Ş.
* Gür İmalat
* Kale Mobilya ve Dekorasyon
* Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş.
* Kastamonu Ticaret Borsası
* Kaygusuzlar Orman Ürünleri
* Kaynaroğulları Orman Ürünleri
* Klas Antik
* Mustafa Topçuoğlu
* Nalbantoğlu Orman Ürünleri
* Namsa-Door
* Nilşen İnşaat Restorasyon, Mobilya
* Ormanlar Mobilya ve Doğrama
* Öz Özen Mobilya
* Sabır Oyma
* Saray Doğrama
* Sarıca Mobilya
* Sedef Ahşap
* Sedef Doğrama Dekorasyon ve Kereste
* SFC
* Star Ahşap Doğrama
* Şentürk Ağaç İşleri
* Taşköprü Ahşap
* TKS, Tosya Ağaç Kaplama ve Yonga Levha Sanayi ve Ticaret A.Ş.
* Uysal Mobilya ve Doğrama
* Ündeyici PUC Kapı
* Yiğit Mutfak Mobilya
* Zengin Mobilya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahşap Fuarı’na

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!