Ak Parti 2023 Vizyon Bildirisi

featured

Ak Parti 2023 Vizyon Bildirisi 

Başbakan, 5 ana başlıktan oluşan seçim beyannamesini açıkladı. İçinde en dikkat çeken ise İstanbul’a 2 yeni şehir projesi…

Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin “2023 Vizyonu” adını verdiği seçim beyannamesini açıkladı.

Erdoğan, “çılgın proje” olarak adlandırılan projesini ise 27 Nisan’da açıklayacağını duyurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği programda, “2023 Vizyonu” adını verdiği partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

“Laf Kalabalığına Gerek Yok”

Başbakan Erdoğan Seçim Beyannamesi’ni Şu Sözlerle Açıkladı:

“Bu beyanname dostlar alışveriste görsün, laf kalabalığı yapmak, orta sahada top çevirme beyannamesi değildir.

Önceki tüm beyannamelerimiz gibi son derece detaylı bir şekilde hazırlanmış, net hedefler konulmuştur.

Ustalık Dönemi

Bu hedeflere varacağımızın ispatı da 8.5 yıllık çalışmalarımızdır. Her alanda attığımız adımlar.

Halep ordaysa arşın da burada. Her zaman söylerim, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.

Çıraklı burada, kalfalık burada, ustalık da inşallah burada olacak.

Makul Yol Haritası

Bu beyannamede Kaf Dağı’nı asla göremeyeceksiniz. Ulaşılamayacak hedefleri asla göremeyeceksiniz. Umut simsarlığı yapmak için değil, makul bir yol haritası için hazırlanmıştır.

Milletimizle samimi bir iletişim içinde oluyoruz. Türkiye’nin gerçek bir fotoğrafını sunuyoruz. Sadece ve sadece yapabileceklerimizi vaat ediyoruz.

AK Parti kurulduğu günden beri şeffaflığı, samimiyeti, güven duygusunu siyasetin merkezine çekmiştir.

O Ne Verdiyse 5 Katı Bedeller Ödetti

Türkiye, yakın tarihinde siyaseti popülizmden ibaret gören, adeta yalanla özdeşleştiren, siyasi anlayışları çok gördü.

’O ne verirse ben beş fazlasını veririm’ diyorlardı. Bu tür siyasi anlayış ülkemize bedeller ödetti. Sırf iktidara gelebilmek için sınırsız vaatlerde bulunan siyasetçiler verdikleri tüm vaatleri unuttular.

Aynı iktidarlar seçimlerin yaklaşması ile birlikte muslukları sonuna kadar açtılar. Devletin hazinesini boşalttılar.

24 Saat Para Bastılar

Merkez Bankası’nı 24 saat çalıştırarak para bastılar. Ekonominin tüm dengesini alt üst ettiler. Bunun rantını kimler yedi?

Siyaseti yakından takip edenlerimiz bunu kimlerin yediğini çok iyi bilirler.

Türkiye popülist siyaset anlayışı, plansız-programsız, gündelik politikaları gelecek vizyonundan uzak politikalar nedeniyle çok ağır faturalar ödemiştir.

Çok daraldıkları zaman büyük bir telaşa kapılmışlar hemen birin yanına bir sıfır daha koymuşlar. 6 tane sıfırı gelip oraya yerleştirmişler.

Modern Hırsızlık

Bu benim vatandaşımın sıkıntısına şifa mıydı? Sırf vatandaşımızı aldatmak içindi. Modern hırsızlıkla halkı aldatıyorlardı.

Onların bir milyona alamadıklarını biz daha fazlasıyla bir liraya alıyoruz. Kaşıkla verilen enflasyon, bütçe açığı, vergi yoluyla kepçeyle alınıyordu.

AK Parti olarak Türkiye’nin sorunlarını, hedeflerimizi, vizyonumuzu her zaman çok açık milletimizle paylaştık.

İktidara Gelemeyecek Olanlar Kuru Sıkı Atıyor

3 Kasım seçimlerinden önce çok açık bir şey söyledik: 3 yıl bizden bir şey beklemeyin. Bakınız şimdi iktidara bile gelmesi mümkün olmayanlar kuru sıkı atıyorlar.

Uçuk vaatlerle olmayacak hedeflerle, hayallerle değil, üç yıl bizden bir şey beklemeyin diye iktidara geldik. Millet nezdinde itibarını sürekli artıran anlayış, bu samimi anlayıştır. Biz yapamayacağımızı vaat etmedik, bugün de vaat etmiyoruz.

Hiçbir zaman hayal ticareti yapmadık. Bugün de asla buna tevessül etmiyoruz. Siyasetin güvenilirlik katsayısını içten içe kemiren popülizme itibar etmiyoruz.

Çetelerden Mafyadan Oy Devşirmeye Çalışıyorlar

İktidara gelebilmek için her yolu mübah görenlere, bunun yanında çetelerden, mafyadan, karanlık güç odaklarından oy devşirmeye çalışanlara milletimiz yüz vermeyecektir. Dışarıda adam bulamayanlar, Slivri’den aday gösteriyorlar.

Aday tanıtımında maskeli aday tanıtımı yapıyorlar. Bu bir maskeli balo. Ana muhalefet partisinin ne hale düştüğünün açık delilidir.

Milletimiz 12 Haziran’da onların maskelerini indirecektir. Aklına her geleni vaad edenlerin millete ne bedeller ödediklerini milletimiz unutmamıştır.

Bunların iktidara ortak olduklarında ne hale getirildiklerini gördük. Bu ülkeye bunlar mazot bulamıyorlardı.

Türkiye’nin Geleceğini İlk 10’a Sokacak Yürüyüş

Ben burada CHP’ye gönül veren, MHP’ye gönül veren, diğer siyasi partilere gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Bu yol iradenizin demokrasiyle bütünleştiği ama Türkiye’nin geleceğini ilk 10’a sokacak bir yürüyüşün adımlarıdır.

Onun için burada ortaya koyacağınız tavrı unutmayın. 8.5 yıl önce böyle bir ülkede yaşamıyoruz. 730 milyar dolar milli geliri aşmış bir Türkiye’de yaşıyoruz. Kişi başı milli gelirin 10 bin doları aştığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bakınız, nerelerden nerelere geldik.

Türkiye’nin ekonomisini 26. sıradan 17. sıraya nasıl çıkardıysak; ilk 10’a sokacak adımları atıyoruz. Kişi başına milli geliri görüyorsunuz, 10 bin doları aştı. 8.5 yıl önce bu 2300 dolar idi. Nerelerden nereye geldik? Bizim devraldığımız Türkiye öyleydi.

Kamu net borç stokuna bakıyorsunuz, milli gelire oranı yüzde 74’tü şimdi yüzde 47. Enflasyon şimdi 3,99… Bu canavar benim Ahmet’in Mehmet’in cebinde dolaşıyordu. Bu canavarı çıkaran el AK Parti hükümetinin eli oldu.

Nezaketi Elden Bırakmayacağız

Şu anda farklı bir Türkiye var. 12 Haziran seçimlerine girerken büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Nezaketi elden bırakmayacağız, nezaket, karşılıklı saygı üzerine bir süreç yürüteceğiz.

Gelecek Çizen Beyanname

İthamlar, karalamalar üzerine bir kampanya değil; planlar, projeler üzerine bir kampanya yürüteceğiz. Bu beyanname bir gelecek çizen bir beyannamedir.

“Türkiye Hazır, Hedef 2023” seçim beyannamesi kitapçığının üzerinde yazılı. 8.5 yıl ne yaptığımızı takdim edeceğiz. 2023 hedeflerini de takdim edeceğiz. Basın mensuplarının ellerinde bu olacak. Burada anlatmaya zaman yetmez. Seçim beyannamesi sandıklar açıldığında unutulacak bir beyanname değil.

Türkiye’nin 12 yılını şimdiden planlayan beyanname. Şimdi herkes 2023’ü konuşmaya başlıyor. Bunun patenti bize aittir. Mukallit her zaman kaybeder. Türkiye’yi bugünden Cumhuriyetin 100. yılına hazırlayan bir beyannamedir.

Değil 12 günlük politikalar, 12 saatlik politikalar bile üretilemiyordu. İşte o günlerden AK Parti iktidarıyla Türkiye bugünlere ulaştı. Seçim beyannamemiz 12 yıl boyunca elimizden düşmeyecek bir yol haritası olacak.

10-15 gün arayla da bazı projeleri halka açık, animasyon uygulamalarıyla birlikte halkımıza takdim edeceğiz. Yani ayağı yere değen projeler. Çünkü yola çıkarken ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız dedik. Vaad ettiğimiz her şey bugüne kadar uygulandı.

Beyannemenin 5 Ana Başlığı Var:

1- İleri demokrasi

2- Büyük ekonomi

3- Güçlü toplum

4- Yaşanabilir çevre ve marka şehirler

5- Lider ülke

İleri Demokrasi

Bizim 3Y projemiz vardı. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklarla mücadele şeklinde. Yasaklarla mücadele konusunda yürüttüğümüz projeler ekonomimizin büyümesini sağlamıştır.

Demokratikleşmenin uzun soluklu bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Demokratikleşme mücadelesi kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

Hızlı demokratikleşme mücadelesini çok daha kararlı bir şekilde sürdürülecektir.

Türkiye’nin yeni bir anayasaya, günün gereklerine uygun bir anayasaya ihtiyaç duyduğu artıuk herkesin ortak bir fikridir. Yeni bir anayasanın çalışmalarını başlatıyoruz.

Ülkenin ufkunu açacak bir anayasayı gündemimize aldık. Seçimlerin ardından yoğun bir şekilde bütün çalışmalarla birlikte oluşturduğumuz havuzu hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız.

Yeni anayasa demokratik bir şekilde hazırlanacak, TBMM’de oluşturulacak.

Yeni anayasa yeterince kısa, öz, insan odaklı ve özgürlükçü olacaktır. Bu da ancak sivil toplumun güçlenmesiyle olabilir.

Koalisyon dönemlerinde kazanımlar heba edilir, bu yüzden siyasi partiler yasasını yeniden ele alıp, partiler ve seçimler yasasını yeniden yapacağız.Siyasi partiler yasası ve siyasetin finansmanı yeniden ele alınacaktır. Aynı şekilde seçim yasası da

Kürt meselesini tamamen özgürlükler ve demokrasi içinde çözeceğiz. Bu noktada da bir çekincemiz yoktur. Artık pranga olan bu sorun da umarım tarihe havale edilecektir.

Özgürlüğün teminatı güvenliktir. Özgürlüklerden taviz vermeden, demokrasiden dışarı çıkmadan, terör ve suçla mücadele devam edecektir.

Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçilecektir. Yargılamalar daha adil olacak. İstinaf mahkemeleri faaliyete geçecek.

Yargılamalar daha adil olacak. İstinaf mahkemeleri faaliyete geçecek. Hakim, savcı sayısı artırılacak. Millet adına karar veren birilerinin arka bahçesi olan değil, milletin vicdanını temsil eden bir adalet ve yargı sistemini inşa edeceğiz.

CHP Genel Başkanı benim özellikle bir savcı olduğumdan bahsediyor. Hiçbir yerde bu ifadeyi kullanmadım. Tam aksine ana muhalefetin başındakiler bu ifadeleri kullandılar. Ben savcı değil milletimin avukatıyım.

AK Parti iktidarları döneminde çeteler ve mafya en büyük darbeleri almıştır. Çetesiz-mafyasız, cuntasız bir Türkiye için mücadele edeceğiz.

Büyük Ekonomi

İktidarımızı devraldığımız günden itibaren ekonomi büyümeye devam ediyor. Tüm dünyada kriz sürerken Türkiye yüzde 8.9 oranında büyümesi manidardır. En hızlı büyüyen ekonomi olması ulaştığımız seviyenin en önemli göstergesidir.

8.5 yılda ekonomide büyük dönüşüm gerçekleştirdik. Mali disiplin ve para politikalarından taviz vermedik. Seçimlerde popülizm yapıp kaynakları çarçur etmedik. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ne yedik ne de kimseye yedirdik.

Seçime iki ay kala ekonomik göstergelerin dengeli seyretmesi Türkiye’nin alışık olmadığı bir durumdur. Her seçim ortamında bu güven ortamını yaşattık.

Ekonomide disiplini tavizsiz şekilde sürdüreceğiz. GSYH 2015 yılında 1 trilyon 765 milyar dolara, 2019’da 1 trilyon 486 milyar dolara, 2023’te 2 trilyon 64 milyar dolara ulaşacak. Kişi Başına gelir 2019 yılında 18 bin, 2023 25 bin 76 dolara çıkartılacak. İhracat 2023’te 500 milyar dolara yükselecek.

Vergi politikası ekonomi ve istihdamı destekleyecek kayıt dışılığın azaltılması için gözden geçirilecek. Para politikası finansal istikrarı gözetecek.

Meslek Danışma Programı

Kriz boyunca istihdam azalmadı. 2010 yılında 1 milyon 317 bin vatandaşa istihdam sağladık. İşsizlik mesleksiz sorunu. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Projesi (UBEP) projesi adımını attık. 200 bin her yıl 1 milyon işsizi eğitimden geçirip işe yerleştireceğiz. İşsizlik oranını 2023’e yüzde 5’e indirmeyi hedefliyoruz.

Meslek Danışmanlık Programı başlatacağız. İş Kur’a kayıtlı herkes için bir danışman vereceğiz. Bunlar işsizlere aile doktoru gibi danışmanlık verecek. Mesleğe yönlendirme hizmeti sunacak. İşe girmek için gerçekçi bir plan oluşturacaklar. Böylece meslek edindirme iş bulmada yakından takip edilen süreci hayata geçireceğiz.

Tarım dışı istihdamı 0,52’den 0,62’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Hayat boyu öğrenmeye katılmayı yüzde 2’den yüzde 7’ye çıkaracağız. Aktif işgücü piyasaları kapsamında nitelik artırmak için işgücü kurslarından her yıl 400 bin işsiz alacağız…

İnsansız Hava Aracı Üreten 3. Ülke Türkiye

Güçlü Türkiye teknolojiye egemen olan Türkiye’dir. AR-GE çalışmalarına önem vereceğiz. Daha önce ithal edilen savunma sanayi ürünleri artık ülkemizde üretiliyor. Bir toplu iğne bile üretemeyen bir sektördü, artık geride kaldı.Ben hayali anlatmıyorum, olanları ve olacak olanları anlatıyorum. İnsansız hava aracı üreten 3. ülke Türkiye olacak.

İlk savaş helikopterimiz olan helikopterin yazılım ve tasarımı tamamlandı. 2012 sonu itibariyle seri üretim başlıyor. Türkiye F16 modernizasyon merkezi oldu. Değişik ülkelerden gelen F15 modernizasyonu ülkemizde yapılıyor. Yerli üretim ve teknolojisini yüzde 50’yi çıkaran ülkemiz 2023’te uydularını, savaş tüfeğini, topunu üreten bir ülke olacaktır.

İhracatı 2023’te 500 milyar dolara çıkaracağız. 50 bin olan ihracatçı sayımızı 100 bine çıkaracağız. Dünyaca tanınan en az 10 marka çıkaracağız.

Turist sayısı 13 milyon kişi, geliri ise 12 milyar dolardı. 2010’da 2002’ye göre turist sayısı 28,5 kişi; turizm geliri ise 22 milyar dolara ulaştı. Turist sayısını 2023’te 50 milyona çıkaracağız. Turizm gelirini 50 milyar dolara yükselteceğiz.

Ulaştırma önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında. Ülkemizin en az 16 noktasında büyük ölçekli lojistik merkezleri kurulacak. Bölünmüş yollar 2019’da 31 bin km’ye, 2023’te 36.500 km’ye çıkarılacaktır.

Bölünmüş yollar 15’de 26 bin km, 2019’da 30 bin, 2023’te 36 bin 500 km’ye çıkartılacak. 2023’e kadar 5 bin km yeni otoyol yapılacak.

İstanbul Karayolu Tüp geçişi, boağaza 3. köprü ve Körfez geçişi 2019’a kadar tamamlanacak.

2019’a kadar kendi uçağımızı yapacağız.

Ülkenin dört bir yanını demir ağlarla örüyoruz. Anamuhalefet patika yol bile yapamadı. Bir saatte bir havaalanına ulaşma imkanı vereceğiz.

Hava yolu halkın yolu oldu. 165 milyon yolcu kapasitesi yıllık 400 milyon yolcuya ulaşacak.

Güçlü Toplum

Bütün illerimizde okul öncesi eğitimi gerçekleştireceğiz. Zorunlu eğitimi de 13 yıla çıkarmış oluyoruz. Bunlar 12 yılı konuşurken biz 13 yılı konuşuyoruz. Öğretim üyesi sayısı 80 bine çıkarılacak. 2011 seçimlerinden sonra hazırlanacak yeni anayasa ile YÖK’ün yapısı değişecek. YÖK sadece koordinasyonu sağlayan, belli alanlarda akreditasyonu sağlayan kurum haline gelecek.

2023 yılında birçok ülkede Türk üniversitesi açılacak. Meslek liselerinin oranı yüzde 65’e indirilecek.

Dev Şehir Hastaneleri

Kamu özel ortaklığı modeli ile sağlık birimleri ve büyük rekreasyon alanlarının bir arada bulunduğu dev şehir hastaneleri oluşturacağız. Ustalık dönemini en önemli adımları olarak hayata geçireceğiz. Ankara’da biri bitmek üzere. İstanbul’da iki tane hedefliyoruz. Ustalık döneminin en önemli adımlarından biri olarak hayata geçecek. Sedye üzerinde sokakta taşınan hasta istemiyoruz. Bandın üzerinde taşınacak. Modern teknoloji ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Nasıl ki bir yataklı, iki yataklı odaları kurduysak yeni yapılanları daha da ileri teknolojiyle tanıştıracağız. Herşey hastane içinde olacak.

Doktor sayısını 2023’e kadar aşamalı olarak iki katına çıkarmış olacağız. Biz bunların hesabını yaptık. Artık tamamıyla sağlık alanında üniversite kurmaya başladık. Tıp fakültelerine destek verdik. Yani devletin şu andaki eğitim araştırma hastaneleriyle onları birlikte çalıştırıyoruz. Yeni adım da uzman doktorlarımızın kariyer yapma imkanlarını da YÖK bu adımı da atıyor.

Gençlere Proje

Bugüne kadar gençliğimizle ilgili çalışmaları daha da ileri taşıyacağız. Daha etkin, evrensel değerler ile kendi tarihinden aldığı değerleri harmanlamayı bilen bir gençlikle bileceğiz. Bu gençlik kökü mazide olan bir anlayışla yetişen bir gençlik olacak.Geleceğe ilişkin endişelerini asgariye indirecek projemiz, gençlik ajansı projemiz. Bunu çok daha aktif bir şekilde kullanacağız. Barınma ve yurt sorununun çözümünde TOKİ ve Yurt-Kur çalışma içine giriyor. Öğrencilerimize ucuz barınma imkanı gelecek.

Yoksulluk Azalacak

Devlet değil insan öncelikli bir yaklaşım anlayışımız. İnsanı yücelt ki devlet yüceltsin yaklaşımımız sürecek. Yoksulluğun olmadığı geleceğe güvenle bakan dinamik bir Türkiye istiyoruz. Yoksulluk oranları yüzde 10’un altına inecek. 2015’e kadar 2 dolarla yaşamak zorunda kalan kalmayacak. Sosyal destek hizmeti sunacağız. Sağlık, istihdam, eğitim politikaları ile uyumlu olacak. Aile Sosyal Destek Programı. ASDEP modeli ile hane odaklı bir sisteme geçeceğiz. Vatandaşlara rehberlik sunacak bir sistem kuracağız.

TOKİ 50 bin ikinci aşamada 50 bin toplam 100 bin konut yapılacak. Ayda 100 lira taksitle verilecek.

Yaşanabilir Çevre, Marka Şehirler

Başta büyük şehirler olmak üzere marka şehirler üreteceğiz. Şehirlerimiz hayat bulan ve hayat veren cazibe merkezlerine dönüştürülecek. Sağlıklı içme suyu, atık su sorunun çözüldüğü bir proje üretiyoruz: SUKA. Bu kapsamda özellikle ihtiyaç duyan küçük yerleşim yerlerine finansman desteği sağlanacak. Ucuz, uzun vadeli kredi sağlanacak. Susuz belde kalmayacak. İhtiyaç duyulan yerleşim yerlerinde içme suyu arıtma tesisleri yapılacak. Bu noktadaki adımımız Türkiye’nin modernleşmesine en uygun katkıyı yapacak.

Devlet bakanlıklarını icracı bakanlıklara dönüştürüyoruz. Türkiye’nin değişimine, dönüşümüne çok daha farklı bir yön vereceğiz.

Kent içi ulaşım. 100 binin üzerindeki kentlerde ulaşım ana planları tamamlanacak. 8.5 yılda 480 bin konut. Önümüzde 12 yıl var. Bunun üzerine 500 bin daha ekleyeceğiz.

Yeni Evli Yoksul Çiftlere Konut

Yeni bir müjde de veriyorum: Bu proje çok daha önemli yeni evli ya da evlenecek yoksul çiftler için, yuva teşvik fonu başlatıyoruz. Bu programa müracaat eden çiftler için içinde kısmi bir donanım yapıyoruz. 25 yıla varan vadelerle peşinatsız ucuz konut sahibi yapacağız.

Ustalık döneminin mesuliyeti biraz daha fazla. Onun gereğini yapıyoruz.

İstanbul’a Yeni Şehir Kurulacak

Yerel yönetimler idari yönden yeniden yapılandırılacak. 2023’te İstanbul’un nüfusu – şu anda 15’in zaten üzerinde- 17’ye doğru yürüyecektir. İstanbul’da iki yeni şehir kuracağız. Biri Avrupa’da, biri Anadolu’da… Yapacağımız sunumlarda mimari çalışmalarımızı, animasyonları göreceksiniz.

3. Boğaz köprüsü tamamlanacak. Kıtaların altından iki tüp geçit açılacak. Raylı sistemin yanındaki lastikli sistemin animasyonunu da yapacağız.

Raylı sistemin yanındaki lastikli sistemi de animasyon ile takdim edeceğiz. 235 km’lik raylı sistemi 2023’e kadar iki katına çıkacak. İki kongre merkezi, eğlence parkı yeni müzeler inşa edilecek. Önü kesilen Galataport ve Haydarpaşa Port hayata geçecek.

Ankara’da Havaalanı Merkez Arası Raylı Sistem

Ankara’da mevcut metro projeleri bitecek. Havaalanı ile merkez arasına raylı sistem kurulacak. Ulusal Tarihi Kent Merkezi kentsel dönüşüm kapsamında tarihi bir bölge oluşturacak. Ankara’da medeniyetlerin sergileneceği bir müze kurulacak. Savunma Sanayi üssü için potansiyeli artacak. Dünya’nın ilk 100 savunma şirketi içine Ankara’dan şirketlerinin de girmesini istiyoruz.

İzmir’in Yolları Geliştirilecek

İzmir’in tüm bölgelerin karayollarının iyileştirme çalışmaları başladı. Deniz taşımacılığına hizmet verilecek. Kentsel dönüşüm projeleri ile kentsel planlamalar iyileştirilecek. Toplam 10.000 öğrenci kapasiteli kız ve erkek yurtları yapılacaktır.

 

Ak Parti 2023 Vizyon Bildirisi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - sahabet girişdeneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - sahabet giriş