Ak Parti Kastamonu Koordinatör Milletvekili Mustafa Esgin: “Kastamonu Türkiye’nin Özeti”

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Ak Parti İlçe Teşkilatının temayül yoklamasına katılan Ak Parti Bursa Milletvekili ve Kastamonu Koordinatör Milletvekili Mustafa Esgin Kastamonu’nun Türkiye’nin özeti olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi’nin görevinden istifa etmesinin ardından koordinatör milletvekili ve genel merkez koordinatörlerinin de katılımıyla parti teşkilatında temayül yoklaması yapıldı.

Temayül yoklamasına katılmak için Tosya ilçesine gelen Kastamonu Koordinatör Milletvekili Mustafa Esgin; başkan aday adayları, parti yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyeleriyle istişarelerde bulunarak ilçe ve parti yönetimi hakkında detaylı bilgi aldı.

İstişarelerin tamamlanmasının ardından başkan aday adayları için seçim yapıldı. Sonuçları Tosya’da açılmayan temayül yoklaması Ak Parti Genel Merkezinde oy pusularının sayılmasının ardından teşkilata duyurulacak.

Seçime katılan başkan aday adaylarından Raşit Serdar Ündeyici, temayül yoklamasının parti teşkilatına hayırlı olsun dileklerini iletti.

Seçime katılan başkan adayı ve geçici ilçe başkanı Mustafa Corcor, Ak Parti’nin bu zaman kadar millete hizmet için çalıştığını belirterek bundan sonrada aynı şuur ve azimle hizmete devam edeceğini dile getirdi. Başkan aday adayı Corcor seçimlerin parti teşkilatını ve ilçeye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Ak Parti Tosya İlçe Başkan Adaylığında adı geçen eski belediye Başkanı Kazım Şahin ise noktayı koyarak ilçe başkanlığına aday olmadığını söyledi. “Partimin vereceği görevlere her zaman hazırım”  diyen Şahin temayül yoklamasının parti teşkilatına ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak yeni seçilecek olan başkan ve yönetime başarılar diledi.

Temayül yoklamasına katılmak için Tosya ilçesine gelen Ak Parti Bursa Milletvekili ve Kastamonu Koordinatör Milletvekili Mustafa Esgin gazetecilere yaptığı açıklamada; “Kastamonu ve Tosya Ak Parti siyasi hareketinin sosyolojik tabanı olan yerler. Bizim de çok sevdiğimiz ilçemiz, ilimiz. Çok önemli değerleri Türkiyeye yetiştirmiş olan bölgelerimiz. Tosya’da çok önemli bir istihdam hareketi var. Sanayileşme var. Ve bu anlamda gurur duyduğumuz başarı ve tablo öyküleri var bu noktada. Tabi biz 18 yıllık bir siyasi partimiz ve 17 yıllık iktidarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu çerçevede takdir edersiniz ki 18 yıllık bir siyasi hareket zaman zaman kadrolarını bitakım nedenlerle veya sürecin getirmiş olduğu gerekçelerle değiştiriyor. Buna biz bir tecrit  bi yenileme işte bazı arkadaşlarımızın dinlendirilmesi . Biz asla bugüne kadar partimize davamıza hizmet etmiş arkadaşlarımızı kırmadan dökmeden bu süreci yürütüyoruz. Sizde az önce gördünüz. Yani evet görev değişikliği ve bayrak yarışı gibi değerlendiriyoruz. Partimizin kurulduğu ilk günden itibaren bu partinin bir hafızası var. Bir geleneği var. Süreçleri var. Kurumsal yapısı var. Genel merkezimiz teşkilat başkanlığımız bu noktada bu kurumsal yapıya uygun olarak süreçleri yürütüyor. Bu noktada il başkanlığımız ilçe başkanlığımızda değişiklik söz konusu. Şu anda yine ilgili kurullarımızın belirlediği süreci yürütüyoruz. Temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz bugün Tosya’da. Çok değerli başkanımızla, koordinatör arkadaşımızla birlikte Berk Mersinli.  Bu çerçevede güzel verimli istişarelerimizi yapıyoruz. Ve bunların neticesinde en doğru kararı Tosya için verme düşünce ve anlayışı içinde hareket edeceğiz. Hem teşkilat başkanımız Erkan Kandemir hem de Karadeniz Bölge Koordinatörümüz Muhammet Avcı’nın da bu noktada Tosya’ya ve Kastamonu’ya selamlarını da iletmiş olalım. Ben ilginize tekrar teşekkür ediyorum.  Bundan sonraki süreçte de Kastamonu Koordinatör Milletvekili olarak Tosya’nın ve Kastamonu’nun her zaman yanında olacağız. Hem siyasi hareketimizin hem kıymetli hemşerilerimizin bundan sonraki geleceğe olan bakış açılarında ve yürüyüşlerinde onlara destek olan bir arkadaşları bir kardeşleri olarak bizi görecekler. Yine bugünki temaslarımı görüşmelerimiz çok güzel bir kardeşlik içinde geçiyor. Ak Parti’ye yakışan da budur, bize yakışan da budur. Çünkü milletimiz çok önemli hizmetlerle işte Ak Parti iktidarlarında karşılaştı. Ve bundan sonra da 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olarak sembolize ettiğimiz hedeflere yürüyüşümüzü hep birlikte gerçekleştireceğiz.  Bu noktada gençlik hareketimiz son derece için önemli, kadınlarımız ve sivil toplum hareketimiz bu noktada son derece önemli. Bu çerçevede kutlu yürüyüşümüze hep birlikte toplumumuzla, halkımızla, Tosyalılarla, Kastamonulularla birlikte devam ettireceğiz.

Kısa bir süre içerisinde süreçlerimizi tamamlayıp Kastamonu’da yeni ilçe başkanımız ve yeni yönetim kurulumuz göreve başlayacaklar. Ve burada göreceksiniz ki enerjik, halkla bütünleşen, halkın derdi ile dertlenen kapısı her zaman halkımıza vatandaşımıza açık onlarla istişare eden onların bize gösterdiği yolda yürüyen bir yönetim ve ilçe başkanı olarak atamalarımızı gerçekleştireceğiz.  Akabinde de kongre süreçlerine gideceğiz bikaç ay sonra.  Bu çerçevede çalışmalarımızı hızla tamamlayacağız. Yani nasıl bir ilçe başkanı olacak? Bu partinin siyasi hafızasını taşıyan Cumhurbaşkanımız, Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’a gönülden bağlı ve bu noktada bizim bu yürüyüşümüzde bize eşlik edecek bize güç katacak vatandaşımızla halkımızla Tosyalılarla hemhal olabilecek bir ilçe başkanı ve ilçe yönetimi teşekkül ettireceğiz. Yani Tosya’nın insan kaynağı ve Tosya’daki sosyolojik tabanımız bu noktada en doğru tercihi ve süreci yönetme noktasında bize ilham veriyor. Tosya’da bulunmaktan dolayı da mutluyuz.  Amacımız her yerde olduğu gibi Kastamonu ve Tosya’da da halkımızın bütün işte demografik yapısıyla bizim en büyük özelliğimiz iliyle ilçesiyle genel merkeziyle milletvekilleriyle birlikte biz bir ailenin mensuplarıyız. Ve bu ailenin varlığının bir tek sebebi var o da  millete memlekete hizmet etmek. Bizim siyasetten anladığımız tek bir şey var oda millete hizmet etmek. Başka bişey biz anlamıyoruz. Yani başka bişey anlamak isteyenleri de anlamıyoruz. Bu çerçevede en halkımızla kendi içerisinde aile ve kardeşlik hukukunu ortaya koyan bir ekibi göreve getireceğiz. Ve kongre süreçlerine o şekilde gideceğiz. Ve göreceksiniz Kastamonu’da bu noktada çok güzel ve parlak günler hepimizi bekliyor. Kastamonu’nun da buna ihtiyacı var. Çünkü Kastamonu Türkiye’nin özeti ben İstanbul’da da uzun yıllar kaldım çok sayıda Kastamonulu dostum da var, Tosyalı dostum da var. Biz Tosya’ya Kastamonu’ya inanıyoruz, güveniyoruz ve daha iyi noktalara gelmesi için hep birlikte teşkilatlarımızla birlikte gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Ak Parti Kastamonu Koordinatör Milletvekili Mustafa Esgin: “Kastamonu Türkiye’nin Özeti”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!