Ali Acar Ödülünü Vali Hüseyin Aksoy’dan Aldı

featured

İlçemizin Fotoğraf Sanatçılarından Ali Acar ödülünü Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’dan aldı.

Kocaeli Özel Çağın Göz Hastanesi tarafından düzenlenen 6. Ulusal “Göz Alabildiğine Mor” Fotoğraf Yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Gültekin Görüm, Özel Çağın Göz Hastanesi Sahibi Op. Dr. Kürşat Çağın, hastane çalışanları ve fotoğraf sanatçıları katıldı.

1980-1985 yılları arasında ilçemizde görev yapan Op. Dr. Kürşat Çağın’ın sahibi olduğu Özel Çağın Göz Hastanesinin düzenlediği 6. Ulusal “Göz Alabildiğine Mor” Fotoğraf Yarışmasında ilçemiz fotoğraf sanatçılarından Ali Acar 1’nci oldu. Sanatçı Ali Acar ödülünü Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’dan aldı.

Törende konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; “Sanat dallarıyla ilgilenmek büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda birçok farklı meslek grubunda bulunursak  bulunalım belirli sanat alanlarına ilgi duymak ve faaliyet yürütmek toplumsal huzurun, toplumsal gelişmenin de daha iyi bir noktaya taşınmasına katkı sağlamaktadır. Bir göz hastanesinin fotoğraf sanatına  ilgi duyarak böyle bir organizasyon gerçekleştirmesi de bunun en güzel örneklerinden biridir.

Bazen bir fotoğraf karesi çok şey anlatır. Gerçekte orada geçerken görmediğiniz yeri fotoğraf karesinde çok daha farklı boyutta görme fırsatınız olur. Bu anlamda  fotoğraf sanatının, onun ışığını yakalayarak ortaya çıkardığı görseli çok farklı boyutlara taşıyabiliriz. Özellikle bazı doğal ve kültürel değerlerimizi  ortaya koyma adına bu tür çalışmalar da önemli katkılar sunuyor” dedi.

Tören; katılımcıların yarışmada dereceye giren sanatçılarının fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezmesiyle sona erdi.

Törende ilçemiz fotoğraf sanatçılarından Ali Acar ile özel olarak ilgilenen Özel Çağın Göz Hastanesi Sahibi Op. Dr. Kürşat Çağın 1980-1985 yılları arasında Tosya’da görev yaptığını belirterek Tosya’yı çok sevdiğini ve Tosya’da çok güzel hatıralarının olduğunu belirterek Tosyalılara selam gönderdi.

Ali Acar Ödülünü Vali Hüseyin Aksoy’dan Aldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!