Amatör Spor Haftası Etkinliklerle Kutlandı

featured

Amatör Spor Haftası ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Tosya Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma programı ile başladı. Programa Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Zeynep Arabacı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Kesgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aydın Yerli, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsmail Kesgin yaptı. Kesgin konuşmasında; “Sevgili gençler, bilindiği gibi kişiyi fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren – değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan biriside spordur.

Sevgili gençler, sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil, bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir.

İşte spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa spor olgusunu hayatımızın bir parçası yapmak, sizleri günümüz hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan uzak tutacaktır.

Bu kapsamda; yediden yetmişe herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlayarak yetenekli sporcuları ödüllendirmek, gençlerin spora olan ilgisini artırmak Bakanlık olarak ana gayemiz. İşte bunu sağlamak içinde sporun diğer unsurları olan kulüplerimize Müdürlüğümüz olarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunmanın gerekliliğine inanıyor ve sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Programın ardından ilçemiz çay boyunda kortej yürüyüşü düzenlendi.

Amatör Spor Haftası Etkinliklerle Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!