Anavatan Partisi Eski İlçe Başkanı Macit’ten Referandum

featured

Tosya Anavatan Partisi Eski İlçe Başkanı Davut Macit’ten 12 Eylül referandum yorumu

 

 

Referandum genel seçim değil halkın hakemliğine sunulan bir kanunun beğenilip beğenilmesi ve ona göre tercihini yapması gerekirken, sanki genel seçim varmış gibi özellikle muhalefet partileri tarafından değişecek anayasa maddelerinin artıları ve eksilerini halka anlatmadan bu kanunları AK Parti yaptı diye hiçbir özeleştiri yapmadan sadece hayır demektedirler.

27 Mayıs, 12 Eylül askeri darbeler memleketimizi 10 yıllar geriye götürmüştür. 30 yıldır 12 Eylül Anayasası ile idare edilmemiz bir demokrasi ayıbıdır. Gönül isterdi ki bütün partilerin katılımıyla sivil bir anayasa yapılsın ama hazin ki kanun yapmada gelişen ve kendini yenileyen dünya düzenindeki siyasi irade mensupları bir araya gelemiyorlar. Her anayasa değişikliği için ihtilal mi gereklidir. İhtilal dönemleri kapandığından sivil anayasa zaman ı gelmiştir.

12 Eylül askeri darbesini yapanlar, o günkü hükümet tarafından sıkıyönetim ilan edilmiş, ülkemizin bütün asayiş ve güvenliği kendilerine verildiği halde görev yapmayıp, ihtilali meşrulaştırmak istemişlerdir. Hâlbuki hiçbir zaman ihtilal meşru olamaz. İşte bu düşünceye sahip olan insanların anayasasının tamamı olmasa da bir kısmının değiştirilmesi için 12 Eylülde EVET diyeceğim.

Rahmetli Cumhurbaşkanımız Özal’da bu kanunların değişmesini çok isterdi ve onun ruhunun şad olması için EVET diyeceğim.

Kızlarımızın başörtüsü ile üniversitelerde eğitim ve öğretim yapabilmeleri için 411 milletvekilinin yaptığı kanuna CHP’nin yaptığı itirazı kabul edip CHP’nin arka bahçesi olduğunu gösteren ve kanunu iptal eden Anayasa Mahkemesinin yapısının değişeceğinden dolayı EVET diyorum.

Asker sivil ilişkilerini düzenleyen 145. maddenin değişmesi için EVET diyorum.

367. madde mucidi hukuk katili Sabih Kanadoğlu ile aynı görüşte olmamak için EVET diyeceğim. İnanıyorum ki 12 Eylül yıkımın başlangıcı olmuşsa yine 12 Eylül yeni ışıkların tarihi olacaktır. Halkımızın sağduyusuna güveniyor 13 Eylül sabahının memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.

Davut Macit

Anavatan Partisi Eski İlçe Başkanı Macit’ten Referandum

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!