Arıcılık kursu sertifikalarını Kaymakam Deniz Pişkin verdi

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan arıcılık kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Deniz Pişkin, çok anlamlı ve çok verimli geçtiğini düşündüğü kursun planlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Deniz Pişkin törende yaptığı konuşmada: “Hepiniz arıcılık konusunda, kendi köyünde veya mahallesinde bu işle iştigal eden insanlarsınız. Ama her işin ilmini ve fennini bilmek, bilimsel anlamda metotlarını öğrenmek pratiğinizi geliştirir ve size çok şey kazandırır. Bizim zaten Tosya’da da yapmak istediğimiz şey budur. Biz arıcılığı biraz atadan görme tekniklerle, kulaktan dolma bilgilerle daha çok uygulamada gördüğümüz ve edindiğimiz tecrübelerle yürütüyoruz. Bizim amacımız ise bu işi yapan insanların bu işin bilimsel anlamda da temeline hakim olmasını sağlamaktır. Böyle olunca hem sizin bu işe olan şevkiniz ve merakınız perçinlenmiş olacak, hemde kovan başına aldığınız ürün miktarında inanıyorum ki artış olacak” dedi.

Arıcılık kursu milat olacak

Kaymakam Deniz Pişkin konuşmasının devamında; “Bizim arıcılık konusunda ilçede yaratmaya çalıştığımız sinerjinin başlangıcı bu kurs oldu. Ben inanıyorum ki bu bir milat olacak. Bu tür kurslarımız devam edecek. Şimdiden, Yağcılar köyünde arıcılık kursu açılması yönünde talepte bulunuldu. İnşallah o kursu da açacağız. Yeter ki vatandaşımızdan bu yönde talep gelsin. Biz bu talepleri her zaman memnuniyetle karşılamaya hazırız. Tosya Kaymakamlığı olarak bu kursu bitiren herkese teşvik olarak birer kovan hediye edeceğiz“ dedi.

Yol haritamızı belirleyeceğiz

Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Pazarlama Daire Başkanı Özgür Akif Tel’inde katılacağı 04.11.2019 tarihinde geniş çaplı bir toplantı yapacaklarını ifade eden Kaymakam Deniz Pişkin, bu toplantıda sektörün yol haritasını belirleyeceklerini söyledi.

Kaymakam Deniz Pişkin şöyle konuştu; “Bu toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığından yetkili arkadaşlarımız da bizlerle birlikte olacak. Aşağı Kayı Köyünden hemşehrimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Pazarlama Daire Başkanı Özgür Akif Tel de toplantıya katılacak. Burada çok detaylı bir yol haritası çıkartıp, yolumuza devam edeceğiz. Daha önce size bahsetmiş olduğum gibi, seçenekler üzerinde son kararımızı vereceğiz. Bir kooperatif kurmaksa niyetimiz, kooperatifin temellerini o toplantıda atmış olacağız. Buda bizim için yeni bir ivme ve dönüm noktası olacak. İnşallah uzun vadede, Tosya’yı balıyla meşhur ve belki de balına coğrafi işaret ve patent alabilmeyi başarmış bir ilçe haline getireceğiz. Bu tabii sizlerin desteğiyle olacak. Ben bütün iyi niyetimle ve bütün imkanlarımızla bu işin öncüsü olacağıma ve sizlere maddi manevi elimden geldiği kadar destek olacağıma söz veriyorum. Sizin de bu konunun bütün samimiyetinizle peşinden gideceğinize kalben inanıyorum. Aldığınız belgeler hepinize hayırlı uğurlu olsun”

Törende 72 saatlik aracılık kursunu başarı ile tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları Kaymakam Deniz Pişkin ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Sertifika törenine, Kaymakam Deniz Pişkin, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mehmet Akgül, SYDV Müdürü Recep Keçeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kadir Çavdar, Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sevgi Alkan, Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Nesrin Avcı ve kursiyerler katıldı.

Arıcılık kursu sertifikalarını Kaymakam Deniz Pişkin verdi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!