Aslı Sayan’a ödül

featured

Aslı Sayan’ın yapımcısı olduğu “Büyük Ustalar” programı ödül aldı

Aslı Sayan’ın yapımcısı oluğu ve TRT TÜRK’te yayınlanan “Büyük Ustalar” programı Medya Halkbilim Ödülü’ne layık görüldü.

Anadolu’da bir zamanlar revaçta olan, sanayileşme ile birlikte günümüzde yok olmaya yüz tutan meslekleri işleyen ‘Büyük Ustalar’ programı, ülke genelindeki halkbilim dalında temayüz etmiş genellikle üniversite öğretim üyelerinden oluşan 25 kişilik ödül tespit kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

26 Aralık Cuma günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreni, bazı televizyon kanalları tarafından canlı olarak yayınlandı. Türk halk kültürünü ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak, yaşatmak, yaygınlaştırmak amacıyla faaliyetler yürüten Motif Vakfı tarafından düzenlenen 20. Motif Halkbilim Ödülleri Töreni’nde bir konuşma yapan Aslı Sayan, “Böyle bir program yaparak kaybolmaya yüz tutan meslekleri gündeme getirdiğimiz için mutluyuz. Ancak bu mesleklerin günümüzdeki tek ortak noktaların yanlarında çırakları olmaması da en büyük üzüntümüzdür” dedi.

TRT Türk’te 39 bölüm yayınlanan programın ayrıca 6 bölümü Kastamonu’da çekildi. Kastamonu’da çekilen bölümlerde El Dokuması, Ahşap İşleri, Sepet Örme, Kaşık Yapımı, Kemane Yapımı çekimler yer aldı. Öte yandan, “Taş Baskı” bölümü Kastamonu’nun yanı sıra Tokat’ta da çekildi.

Foto: Aslı Sayan

Aslı Sayan’a ödül

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!