ATIKSU’DA SON KONTROLLER

featured

4 bin 200 metre adım adım kontrol edilerek Tosya Atıksu Arıtma Tesisinin kısa bir süre içerisinde faaliyete başlayacağı belirtildi.

Tosya Belediyesi’nin en büyük ve bölgemiz tarım havzalarına yeniden hayat verecek olan en önemli projesi Atıksu Arıtma Tesisinde sona gelindi. Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde hizmete girerek su kaynaklarımızın ve tarım havzalarının yeniden canlanmasını sağlayacak olan tesise atık suyu taşıyan 4 bin 200 metrelik kollektör hattı da adım adım incelendi. Hat boyunca yer alan kanal bacalarının tamamını tek tek kontrol ederek tesisin faaliyete geçmesi aşamasında hiçbir sorun olmayacağını belirten Tesis Sorumlusu Ahsen Çadıroğlu Devrez Çayı’nın kendi kendini temizleme kapasitesini gün geçtikçe yitirdiğini ve yaklaşık 10.5 milyon liralık bu proje ile tarım alanlarında önemli ölçüde canlılığın meydana geleceğini ifade etti.

Atık suyun taşındığı kollektör hattına 300 metrede 1 metre derinlik verilerek hatta eğim kazandırıldığını ifade eden Çadıroğlu yer yer 8 metreye derinliğe inildiğini dile getirdi. Projenin sadece Tosya için değil Devrez Çayı’nın ulaştığı her noktada olumlu sonuçlar sağlayacağı da ifade edilirken, insanımızın bundan sonra pis su ile sulanmış gıdaları tüketmeyeceğine dikkat çekildi.

ATIKSU’DA SON KONTROLLER

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!