Bakan Eroğlu Çankırı’da

featured
Eroğlu, Tatlıçay, Çankırı’nın Gerdanlığı Olacak.
Toplu temel atma ve açılış törenleri için Çankırı’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, helikopterle Çankırı Atatürk Stadına indikten sonra beraberinde Çankırı Vali Vekili Nedim Özırmak, Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz ve Ak Parti il Başkanı Celal Kaman ile birlikte belediyeye geçti. Başkan İrfan Dinç tarafından “Türkiye’nin tek temiz şehrine hoş geldiniz” diyerek karşılanan Bakan Eroğlu’na Başkanlık makamında kısa bir sunum yapıldı. Başkan Dinç,  Çankırı’nın asırlık su sorununu çözen Bakan Eroğlu’nun Çankırılılarca unutulmayacağını söyledi. Bakan Eroğlu da yaptıkları çalışmalar ile devletin Çankırı’ya gecikmiş borçlarını ödemeye çalıştıklarını belirterek “Yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile Çankırı’nın ismindeki “Kırı” kaldırıp “Yeşil Çankırı” yapacağız. Tatlıçay’ı besleyen derelere göletler ve barajlar yapıyoruz. Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra Tatlıçay Çankırı’nın gerdanlığı olacak.” dedi.
Bakan Eroğlu “Her zamankinden daha güçlüyüz”
Belediye 4. katındaki toplantı odasında basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Eroğlu toplantıya, dün Şırnak’ta şehit edilen Çankırılı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık için başsağlığı dileyerek başladı.
Geçmişte terörle mücadelede dış kaynaklardan istihbarat bilgilerinin geldiğini ve güvenlik güçlerinin bu istihbarat doğrultusunda hareket ettiğini belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi:
“Şimdi kendi insansız hava araçlarımızla istihbaratımızı alıyoruz. Terörle mücadele her zamankinden çok daha güçlü olduğumuzu söylemek isterim. Biz sadece PKK ile mücadele etmiyoruz. Bu işin arkasında olup Türkiye’nin gelişmesini istemeyen, onlara silah veren, bomba veren güçlerle de mücadele ediyoruz. Ve bu mücadelemiz son teröristi temizleyene kadar devam edecek.” Eroğlu, geçmişte terörle mücadelede istihbaratı bilgilerin dış kaynaklardan alındığını belirterek “Artık kendimize ait insansız hava araçları ile istihbarat sağlıyoruz. Terörle mücadelede her zamankinden daha güçlüyüz” diye konuştu.
Orta Anadolu Gelişim Planı için 35 milyar harcanacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı’nın da içinde bulunduğu Orta Anadolu illerini kapsayan Orta Anadolu Gelişim Planının hızla devam ettiğini belirterek “Bu gelişim planı ile 31 adet baraj,33 adet sulama tesisi, 7 adet içme suyu temin tesisi, 2 adet hidroelektrik enerji tesisi, 51 adet dere ıslah tesisi, 78 adet köprü, 1 adet atık su arıtma tesisi, 1 adet şehir ormanı, 36 adet ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti, 3 adet bal ormanı, 6 adet mesire yeri, 6 adet tabiat turizmi etkinlik alanı, 23 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu yapılacak. Bu çalışmaların 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor ve bu yatırımlar için harcanacak toplam tutar ise 35 milyar liradır” diye konuştu.
Ilgaz Dağı Davos’un önüne geçecek
Bakanlık olarak Ilgaz Dağı için çok önemli projeler geliştirdiklerini belirten Bakan Veysel Eroğlu, “Hazırladığımız turizm master ve gelişim planları ile Ilgaz Dağı’nı dünyanın gündemine getireceğiz. Hatta Ilgaz Dağı, Davos’un önüne geçecek. Çankırı’nın diğer milli park ve yaylaları ile ilgili de gelişim planları hazırlıyoruz” dedi.
Engelli gencin doğum günü pastasını kesti
Basın toplantısından çıkışta Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon birimi üyesi engelli genç Halim Yavuzel için masa üstüne hazırlanmış doğum günü kutlamasına katılan Bakan Eroğlu, engelli gençle pasta keserek, gence ikram etti. 33 yaşına giren engelli Halim Yavuzel de Bakan Eroğlu’na pasta ikram etti. Bakan daha sonra kendi eliyle kestiği pastaları basın mensuplarına ikram etti.
15 Tesisin Açılışı Yapıldı
Çok sayıda vatandaşın katıldığı toplu temel atma ve açılış töreninde Bakan Eroğlu, maliyeti 77 milyon TL’yi bulan 15 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Çankırılıların tezahüratları ve alkışları eşliğinde Belediye Meydanına gelen Eroğlu, önce vatandaşları selamladı. Çankırılılar için ne yapsalar az olduğunu dile getiren Çankırı Dostu Bakan, Çankırı’ya çok büyük katkılar sağlayacak yeni tesisleri 2016 yılı sonuna kadar tamamlayacaklarını kaydetti.
Belediye Başkanı İrfan Dinç ise çeşmelerden akan suyun Bakan Veysel Eroğlu sayesinde olduğunu belirterek “Allah kendisinden razı olsun, su gibi aziz olsun. Sizler de değerli hocanıza vefanızı göstermeye geldiniz, Allah sizlerden de razı olsun.  Tatlıçay, Bakanımız sayesinde tüm dünyanın örnek alacağı eşsiz bir proje olacak.” dedi. Çankırı Araştırmaları Dergisine basılan Çankırı arşivlerinde yer alan belgeden de söz eden Dinç, “  10 Kasım 1909 tarihinde V. Mehmet Reşad Sultan Çankırı’ya 100 bin adet dut fidanı gönderilmesi hakkında yazılan yazısını Sayın Bakanımıza hatırlattık ve tam 107 yıl sonra tarihi, Sayın Bakanımız Çankırı’da tekrar canlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Bakan Eroğlu Çankırı’da

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!