Bakan Müezzinoğlu; Kazım Şahin’i Ziyaret Etti

featured

Tosya Devlet Hastanesi’nin açılışını yapmak üzere ilçemize gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açılışın ardından Belediye Başkanı Kazım Şahin’i makamında ziyaret etti.

Tosya hakkında Başkan Kazım Şahin’den bilgi alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada; “evet bende bugün Tosya’da Sağlık Bakanı olarak Tosya Devlet Hastanesi’nin açılışı vesilesiyle burada olmak tan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile gerek Tosyalı hemşerilerimize gerek Kastamonulu hemşerilerimize saygılarımı ve muhabbetlerimiz iletmek istiyorum. Bu vesile ile hastane açılışı vesilesi ile geldik ama yerel seçimlerden yeni çıktık. Seçim sonrası yerel dinamiklerin başkanlığına belediye başkanımızı sizleri ziyaret etmekten bizim için üstlenmiş olduğumuz bu görevi Tosya halkına hak ettikleri güzel hizmetleri yapmanızı temenni ediyorum.  Başarılı olmanızı temenni ediyorum. Yerel dinamikler bizim vatandaşlarımızın her ferdine ve her kısmına ulaşabilen bizim tıbbi tabirle sinir ucu  dediğimiz her nabzı her an tutabilen makamlardır. Sizlerden vatandaşın her kesimine ulaşmanızı her kesimindeki vatandaşında derdini kendi derdiniz gibi bilmenizi ve çözüm üretme gayreti içinde olmanızı bekliyoruz. Başarılı olmanızı temenni ediyorum.  Tebrik ediyorum.

Tabi Sağlık Bakanlığı olarak bizim bugünde sabahtan Sağlık Bakanlığında bi toplantımız vardı. Sağlık çok sektörlü bi alan artık. Bizim bu çok sektörlü alanda en önemli partnerimiz elimiz kolumuz diyeceğimiz alan yerel yönetimler yani bizim bir taraftan hastaneler teknoloji hekim konuşurken bir taraftan da sağlıklı birey sağlıklı aile sağlıklı toplumu konuşmamız daha çok konuşmamız gerekir. İnsanlarımız gençlerimiz çocuklarımız ailelerimiz sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için de bizim sağlıklı kentlere sağlıklı şehirlere ihtiyacımız var. Şehrin sokağının suyunun altyapısının havasının doğasının sağlıklı bir geleceğin altyapısını kurması lazım. Diğer taraftan da çocuğunu gencini yakınını yaşlısını emeklisini engellisini kucaklayabilen ve onların yanında olan bir yerel yönetim anlayışı bizim sorumluluğumuzda olanları daha hızlı yapmamıza vesile olur. Bu nedenle inşallah Tosya’da Tosya Belediyemizde de sağlıklı bireyler sağlıklı nesiller sağlıklı toplum adına önemli  çalışmaları projeleri birlikte geliştiririz. Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum.  Tosya’nın inanıyorum ki yarınları bugünden daha güzel olacaktır. Bizde her zaman vatandaşımızın yanında olma derdiyle Tosyalı hemşerilerimizin de yanında olacağını bilmelerini isterim.  Hepinize teşekkür ediyorum.  Tosyalı hemşerilere selamlarımı sunuyorum” dedi.

Bir gazetecinin “Sayın bakanım son günlerde ulusal basında yer alan GDO’lu mamalar hakkında bi açıklama yapacak mısınız?” sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu; Bizim ister çocuklarımız bebeklerimiz gençlerimiz ister yetişkinlerimiz bizim özellikle önemsediğimiz en önemli konu başlığı sağlıklı beslenme ve sağlıklı gıda tabi çocuk mamaları özellikle gündemimize çok almamak Sağlık Bakanlığı olarak birinci önceliğimiz yani en sağlıklı gıda besin ve ilaç anne sütüdür. Dolayısıyla annelere,  kamuoyuna, vatandaşımıza anne sütünü merkeze alalım çünkü orda çocuğun farklı beslenmesiyle ilgili tabi olanlar var diğer taraftan çocuğun enfeksiyonlara bulaşıcı hastalıklara karşı korunmasıyla ilgili onun inmus sistemini destekleyen ilaç rolü üstelenen bütün destekler yine anne sütünde var. Dolasıyla bizim anne sütü anne sütü beslenmesini merkeze almamız lazım.  Tabi mamaları  mecbur olduğumuz zaman tabiki kullanacağız. İhtiyaç olduğu zaman destek olarak kullanacağız. Ama mamalardaki sağlığa zararlı sağlığı olumsuz etkileyecek her türlü yanlışlığa sağlık Bakanlığı olarak tavrımız son derece nettir. Bu anlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın da duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Onları tebrik ediyorum. Bütün o tetkikleri ve takipleri onlar yapıyor.  Toplatılması bizim bakanlığımızın duyarlılığı Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının duyarlılığı. Toplumdan beklediğim duyarlılık anne sütünü merkeze almak” dedi.

“Mers virüsü ilgili Suudi Arabistan’dan sonra İran dada görüldü tedbir alınacak mı?” şeklindeki soruya ise; “Bununla ilgili tedbirleri daha önce de yaklaşık son bir aydır gündemimize yoğun girdi.  Bir aydır tedbirleri söylüyoruz. Bide ilgili işte umre turları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığımızın aracı ile bütün ilgili uçlara söylediğimiz iki temel cümle var. Bunlardan bir tanesi bulaşıcılığın veya kaynağın en önemli ayağı deve ve deve sütü.

Diyoruz ki deve çiftliklerine umreci adaylarınızı götürmeyin.  Birde deve sütü çiğ deve sütü ikram edilirse de içmeyin.

İkinci önemli şey el hijyenine el ve ağız hijyenine dikkat edin.  Onun dışında şu anda almamız gereken farklı bir tedbire gerek yok” şeklinde cevap verdi.

Belediye ziyaretinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na çeşitli hediye takdim edildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu belediye ziyaretinin ardından Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı.

Bakan Müezzinoğlu Toplum Sağlığı Merkezi ziyaretinin ardından onuruna verilen yemeğe katıldı.

Bakan Müezzinoğlu; Kazım Şahin’i Ziyaret Etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!