Başbakan Yardımcısı Yazıcı; Bu Proje Milletin Projesidir

featured

Yazıcı; Bu proje milletin projesidir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı dün öğle saatlerinde Kastamonu’ya geldi. Bakan Yazıcı’yı Kadı Dağın’da Kastamonu valisi Mustafa Kara, Kastamonu milletvekilleri Hakı Köylü ve Hasan Altan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Keskin Karşıladı.
Devlet Bakanın Yazıcı’nın ilk durağı Cuma namazını kılmak için Nasrullah Kadı Camii oldu.

 
 
Cuma namazından sonra Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi.
 

 

 Burada Bakan Yazıcı, partililere referandumu değerlendirdi. “Türkiye’nin 3 Kasım 2002 yılından önceki durumunu biliyorsunuz” diyerek sözlerine başlayan Bakan Yazıcı, “eğitim alanında çok büyük yenilikler yaptık.  Türkiye’nin 81 ilinde üniversite var.  Sosyal proje olarak sınıflarda kitapları masanın üzerine koyduk. Türk Parasını değerlendirdik” dedi. “Sağlıklı toplum yetiştirmek için 0-6 yaş grubu çoçuklara sağlık güvencesi sağladık. Türkiye’de 15000 Km duble yol dedik, 13000 km.sini yaptık. Kastamonu havaalanı yakın zamanda uçuşa açılacak. Artık Türkiye’nin her yerinde havaalanı olacak. Uçağa binmek önceden çok güç iken şimdi korkusu olmayan herkes binebiliyor” dedi.
Bakan yazıcı Türk parasını değerlendirdi. 10 TL.’ lik banknot göstererek “bu paradan 6 tane sıfır attık. Bol sıfırlı Türk parasını sıfırlarını atarak daha değerli hale getirdik” dedi. “Çok cesurca bir hareket” diyen Yazıcı, “bu paraya itibar kazandırdı. Türkiye’ye itibar kazandırdı. Anayasa paketinde bireysel hak ve özgürlüklerin genişletildiğini” anlattı.
“Bizim faaliyetimiz seçim için değil bir sosyal projedir. Fakirlere gıda yardımı, kömür yardımı seçim için değildir devletin hizmeti süreklidir. Bütün programlarımız internet ortamından takip edilebilmektedir” dedi.
“Paket içersinde yer alan maddeler ilgili kuruluşlar tarafından talep edilmiş. Sendikalar, memur sendikaları, İş Konseyi, TOBB tarafından talep edilmiş, kadınlar özürlüler tarafından talep edilmiş bu kadar yapabildik. Bunların hepsi hak ve özgürlüklerle alakalı olduğu için 26 maddeyi bütün olarak oylamaya sunduk” dedi.

 
Cumhuriyet en büyük kazanım. Cumhuriyetin nitelikleri tartışılmaz. Bu millet bayrağını mı tartışacak? adam suyu bulandıracak amaç o. Eğitim Öğretimde Bir değişiklik yaptık, MHP ile 411 oyla kabul  diyerek konuyu Anayasa Mahkemesine götüren CHP’yi eleştirdi. Ana muhalefetin lideri bunu ben çözerim diyor. Anayasa Mahkemesine götürürken aklın nerdeydi” dedi. Yazıcı son olarakta  kapatma davasına değindi ve “Türkiye 6 ay kapatma davası ile meşgul oldu. Türkiye’ye 20 milyar dolar kaybetti” dedi. “Bunun hesabını kim verecek” diye partililere seslendi. “Bir adama da bu kadar yetki vermeyin” diyerek konuşmasını noktaladı.
Anayasa referandumunda “Hayır” diyenlerin hiç birisi niye hayır dediğini açıklayamıyor diyerek Kılıçdaroğlu’nun FLASH TV’de katıldığı programı değerlendirdi. Anayasa “Evet” olarak geçerse Adalet bakanı, bir işadamı istediği adamı nezarete aldırabilecek hakim ayarlanacak sorgusuz sualsiz tutuklanabilecek vatandaşın itiraz edeceği adalet bakanı.
Adalet Bakanın kararı kesin bir kaç yerde söyledim kimse dikkate almadı dediğini anımsatarak böyle saçma şeylere cevap verecek zamanımız yok
Bu kadar akıl fukaralığı olamaz diyerek cevap verdi.   

 
 
 

Ahmet Çataloğlu

 

 

Başbakan Yardımcısı Yazıcı; Bu Proje Milletin Projesidir

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!