Basın Açıklaması

featured

TOSYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

14 Haziran 2010

Biraz insaf !

Tosya Belediyesi olarak hizmetlerimizi yaparken kamu yararı, tasarruf, zamanı doğru değerlendirme, ekonomik kaynaklar, mevcut durum, teknik alt yapı gibi birçok kriterleri dikkate alarak hareket etmek zorundayız.

   Onun için bir yılda derlenip toparlandık, iş ürettik ve afet yaralarını kendi imkanlarımızla sardık. Geleceğimizi düşünerek daha ekonomik ve hızlı bir şekilde iş üretebilmek adına iş makinaları, hizmet araçları aldık. Yine tasarrufu ön planda tutarak ve gelecek 50 yılımızı garanti altına alacak şekilde bütün su kaynaklarını yeni baştan revize ettik. İlçemizin ekonomik ve sosyal yapısını pozitif yönde değiştirmek adına, geleceğimizi ve gençliğimizi de düşünerek Tosya Üniversitesi hedefi doğrultusunda meslek yüksek okulunu faaliyete geçirme adına gereken hamleyi vakit kaybetmeden yaptık. Bu hizmetlere ilave olarak toplu konut, yaya kaldırımları, mezarlık v.s konularında iş ürettik.

   Eleştiriye de açık olduğumuzu her vesile ile ifade ettik. Ancak; teknik konularda eleştirirken rast gele eksik bilgi ile sorup soruşturmadan, gerekli altı yapıya bilgiye sahip olmadan insafsızca ve fütursuzca yazıp çizmek günahtır, yazıktır. Bu gibi söylemler ve eylemler gece gündüz demeden çalışan, gayret eden insanların şevkini kırar heyecanını azaltır.

   Yol teknik bir konudur. Alt yapı, maliyet, asfalt, doğalgaz, kanal, su sorunu gibi bir çok argümanları vardır. Bu kadar ağır sorunlar bir anda gerçekleşemez.

    Evet; göreve geldiğimizde yollar çok kötü idi. Ve üstüne üstlük birde afet geçirdik. Bir yıldır en uygun şartlarda trafik akışını sağlamaya çalıştık. Diğer taraftan da hazırlık yaptık. Parke yapmayı düşünüp ona göre de gerekli stokları yapıp, yapım ihalesini gerçekleştirdik.

    Doğalgaz ihalesini alan müteahhit, nüfusu daha kalabalık ve rantabıl yerleri seçtiğinden sona bırakıyor. Biz çarşı içinde gerekli temizliğe başladığımızda altta 20 ile 50 cm yüksekliğinde beton bloklar ile karşılaştık,  kaldırmak mümkün olmadı. Üstüne parke yapsak yol 15 cm daha yükselmiş olacaktı ki; bu durumda dükkanların önü kapanacak, işyerlerine su girecek ve bizleri daha büyük külfet ve sorunlarla baş başa bırakacaktı. Bundan dolayıdır ki hemen alternatif çözümler üzerinde durarak sıcak asfalt üzerinde durup karar verdik ve Allah CC nasip ederse 01 Haziran 2010 Salı günü İhalesini yapacağız. Yapacağımız sıcak asfaltın bugünkü şartlarda peşin maliyeti 300.000,00 TL nin üzerinde olacaktır.

   Doğalgaz bitsin, kanalı yenileyelim, su hattını yenileyelim öyle asfalt yapalım diye yola çıkmış olsak bunun Belediyemize yaklaşık maliyeti üç milyon civarında olacaktır. Belediyemizin bütçesi ve ekonomik durumu ortada iken bu maliyeti karşılayacak kaynağı bir anda nereden bulacaksınız? Çevre yolu hemen akşamdan sabaha yapılabiliyor mu? Hafriyat çalışmalarını yaptık ve stabilize vaziyette yolu açtık, zaman ve imkanlar dahilinde çalışmalarımız peyder pey devam etmektedir. Bu sene menfez, dolgu, alt geçit gibi sanat yapılarını tamamlayıp, kumlayıp yolun oturmasını bekleyeceğiz.

   Evet; çarşı içini asfalt yapacağız. Çünkü, şehir içi yollarının bekleyecek durumu artık kalmamıştır. Sizler de takdir edersiniz ki şehirde yaşamanın bir takım güzellikleri olmalı. Yaz mevsiminin yaklaştığı şu günlerde ilçemize gelen insanların sayısında büyük artışlar olacaktır. İlçemizde yaşayan insanlar olsun, dışarıdan ilçemize gelen misafirlerimiz olsun bu vaziyetteki şehir içi yolunu çekmek zorunda değildirler. Diğer taraftan da stok parkemizi çevre artellerde, mahallelerde, yaya kaldırımlarında değerlendirerek halkımızın daha güzel bir şehirde yaşamasını sağlayacağız.

   Böyle önemli konularda kaynağından bilgi almadan gerekçesini sormadan, inceleyip irdelemeden, acımasızca eksik bilgi ve ön yargı ile rast gele eline kalem alanın her konuda ahkam kesmesini değerli hemşerilerimin anlayışına havale ediyorum.

   Yazın beyler, yazmaya devam edin. Ama yazmış olmak için yazmayın, biryerlere şirin görünmek adına yazmayın. Doğru eleştirilere her zaman kapımız da açık, gönlümüz de açık. Ancak her şey de olduğu gibi eleştiride de izan sahibi, bilgi sahibi ve insaf sahibi olmak ve ona göre hareket etmek erdemli olmayı gerektirir. Yazmış olmak için yazmanın, doğruları bilmeden eleştirmenin hiçbir getirisi yoktur, fakat götürüsü çoktur. Herkes bilsin ki; hak ve hukuk diye bir şey var, bundan daha önemlisi inancımız gereği yapılan her eylemin günahı sevabı var. Ancak sizlerden ricam; her şeye rağmen birazcık insaf.

Saygılarımla
Kazım ŞAHİN
Tosya Belediye Başkanı
Açıksöz’ün Notu:

Sayın Başkanın açıklamaları, Gazetemizin genel yayın politikaları ve en son açıklamanın konusu ile paralellik gösteren 11.Mayıs.2010 tarihli haberi ile birebir örtüşmektedir. Bu nedenle, gazetemizin habercilik ve editoryal anlayışı arasında bir çelişme olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

 

 

Basın Açıklaması

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!