Başkan Kavaklıgil duyurdu; yer altı barajı ihaleye çıktı

featured

Dünyada meydana gelen iklim değişikliğinin tesiri, son günlerde ülkemizde ve ilçemizde de yakinen hissedilmektedir. Ülkemiz, küresel ısınmanın etkisiyle susuzluk ve kuraklık sorununu oldukça şiddetli yaşayacak bir bölgede bulunmaktadır. Bugünlerde önemli su havzaları, barajlar ve göller kuraklık etkisi altındadır. Mevsimin kurak geçmesi ve yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle içme suyu kaynağı olarak hizmet veren yüzeysel sular; barajlar, göller ve nehirlerdeki su seviyeleri düşmeye başladı.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ilçemizde de suyun, topoğrafyanın ve jeolojinin uygun olduğu alanlarda, çevre dostu yeraltı barajının yapımına başlanacağını duyurdu. İlk olarak Kayser Köyü sınırları içerisinde uygulanacak proje ile gölet mensabinda yer alan yerleşim yerlerine sağlıklı içme suyu ihtiyacı karşılayacak olan Kayser Deresi Yeraltı Barajı ihaleye çıktı.

Derivasyon kanalı, 1600 metre su tutucu perde, su alma yapısı, savak, 1100 metreküp taş dolgu, isale hattı ve 4000 metreküp drenaj alan hazırlığı ile tam bir kompleks olarak inşa edilecek olan Kayser Deresi Yeraltı Barajı yer tesliminden itibaren kısa sürede bitirilerek ilçe hizmetine sunulacak.

Tosya’da her yeni gün önemli ölçüde büyük yatırımlara imza atıldığını ifade eden Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Kayser Deresi Yeraltı Barajının yapımıyla birlikte ilçemizde içme suyu ihtiyacı noktasında sıkıntı kalmayacağına dikkat çekerek Tarım-Orman Bakanlığına, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ve DSİ 23. Bölge Müdürü Sayın İbrahim Yaroğlu’na teşekkür etti.

Başkan Kavaklıgil duyurdu; yer altı barajı ihaleye çıktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!