Başkan Kavaklıgil’den Baraj Müjdesi

featured

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ilçemiz geleceği için son derece önemli olan bir kamu yatırımının daha müjdesini verdi.

Tosya Yenidoğan Köyü mevkiine Aralık ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek olan sulama suyu barajı inşa edilecek. Yaklaşık 32 hektar tarımsal alanın sulama suyu ihtiyacını giderecek olan baraj ile ilgili detayları görüşmek üzere Kastamonu DSİ 23. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu’nu ziyaret eden Başkan Kavaklıgil, yer altı içme suyu barajının ise 15 gün içinde yer tesliminin yapılacağını kaydetti.

Yer altı içme suyu barajı ve yeni suluma barajı gibi önemli iki büyük yatırımın Tosya için son derece elzem olduğunu vurgulayan Başkan Kavaklıgil;  “Tosya’nın yıllardır sulama suyu ihtiyacının karşılanması adına beklediği Kızlar Yolu Barajı’nın şu anda 20 milyon liralık yatırımla gövde sıyırma çalışmalarının başladığını kıymetli hemşehrilerimize ayrıca bir müjde olarak vermek isterim. Bununla birlikte son dönemde yapımı için önemli yol kat edilen yer altı içme suyu barajı ile birlikte Yenidoğan sulama suyu barajı ayrıca sevindirdi.

Başta politikalarıyla ülke genelinde tarım ve orman alanında büyük atılımlar yapılmasını sağlayan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli Beyefendi’ye ve bölge müdürlüğümüze geldiği günden itibaren dur durak bilmeden çalışan DSİ 23. Bölge Müdürümüz Sayın İbrahim Yaroğlu Beyefendi’ye desteklerinden ve ilçemize vermiş oldukları ehemmiyetten ötürü şükranlarımı sunuyorum.

Bir kaç müjdeyi daha ilerleyen günlerde vatandaşlarımızla tekrar paylaşacağımı belirterek gece gündüz demeden şehrimizle alakalı bütün işlerin talebini ve takibini yapmaya devam edeceğiz. Tosya’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Başkan Kavaklıgil’den Baraj Müjdesi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!