Başkan Şahin: Tosya Anadolu’nun Kırkpınarı’na Hazır

featured

Belediye Başkanı Kazım Şahin hafta sonu yapılacak olan 20. Tosya Pirinç ve Kültür Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Belediye Başkanı Kazım Şahin festivali değerlendirmek ve yapılan çalışmaları paylaşmak için dün makamında basın toplantısı düzenledi.

Tüm hazırlıkları tamamlayarak davetiyeleri dağıttıklarını belirten Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Kaymakamımız Sayın Deniz Pişkin Beyle davetiyeleri dağıttık. Hafta sonu Anadolu’nun Kırkpınarı diye tabir edilen Tosya Yağlı Güreşlerine sayın valimiz, milletvekillerimiz, il emniyet müdürümüz, siyasetçiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, davetliler ve misafirlerimiz katılım gösterecekler. İnşallah sayın valimiz açılışta burada olacaklar. Bu yıl ilk defa ‘Tarladan Sofraya Tosya Pirinci’ adıyla düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının ödül törenini Cumartesi günü yapacağız. Her yıl olduğu gibi bu yılda Kırkpınar’da güreşen başpehlivanlarımızın hepsini davet ettik. Büyük bir organize, güreş severlerimizin keyif alacağını düşünüyorum.

Yıl boyunca emek verdiğimiz güreş meydanı için güreşlere kısa süre kala talihsiz bir olay yaşadık. Meydandaki çimlere sabotaj yapıldı. Gerekli çalışmayı bakımları yaptık güreşlere hazır hale getirdik. Protokol tribünü ve seyirci tribününün bakım ve onarımını yaparak kalıcı hale getirdik.

Güreşler federasyondan gelen gözlemciler ve hakemler kontrolünde yapılacak. Ben er meydanına çıkacak olan bütün pehlivanlarımıza başarılar diliyorum ve güreş severlere de iyi seyirler diliyorum.

Pazar günü ise sünnet şöleni yapılacak. Pirinç ağası tarafından yemek ikramı ve eğlence programı düzenlenecek.
Gelecek yıl festivali daha renklendireceğiz. Pazar günü yapılan atıcılık müsabakalarında çevre illerden katılım yoğundu. Atıcılık müsabakalarını da festivale dahil ederek renklendirmeyi planlıyoruz” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞMALARI

Basın toplantısında belediye çalışmalarına da değinen Belediye Başkanı Kazım Şahin; “belediye olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu yıl KÖYDES çalışmalarını da üstlendik. Asfalt çalışmalarımız devam ediyoruz. Amacımız hizmet vermek. Belediyemize yeni kazandırdığımız asfalt ve diğer iş makineleriyle kendi asfaltımızı üretiyoruz. Önümüzdeki günlerde kum ocağında güçlendirmeye giderek asfalt bitüm ünitesi kurup sıcak asfalt için bitüm üreteceğiz. Biz ilçe belediyesiyiz fakat çevre illere de bitüm satan belediye konumuna geleceğiz” dedi.

Başkan Şahin belediyenin asfalt çalışmalarına şehir içinde de devam ettiğini belirterek güreş sahasına kadar asfaltlama çalışmalarının şehir içinde devam ettiğinin altını çizdi.

Başkan Şahin: Tosya Anadolu’nun Kırkpınarı’na Hazır

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!