Başkentte Kastamonu Günleri 11-15 Şubat’ta

featured

Başkentte Kastamonu Günleri 11-15 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Ankara’da 11-15 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan “ Başkentte Kastamonu Günleri-11” tanıtım toplantısı yapıldı.

Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası (KATSO) toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına, Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Belediye Başkan Vekili Eşref CAN, , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer KARAHASAN, Ankara Kastamonu Dernekler Federasyonu (KASDERFED) Genel Başkanı Hasan ŞEN, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, sivil toplum örgütü üyeleri, esnaflar ve özel şirket temsilcileri katıldı.

Program ilk olarak Federasyon tarafından hazırlanan Başkentte Kastamonu Günleri etkinliklerinin video  gösterisi ile başladı.

Tanıtım günleri öncüsünün,  Kastamonu İli  olduğunu ifade eden, Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN; profesyonellerden destek alarak  Kastamonu’nun turizm fuarlarında tanıtılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.  Fuarda ilimiz ve   ilçelerinin  bütün imkânlarıyla  değerlerinin her yönüyle tanıtılması için yine katılımcılardan fedakârlık beklediklerini belirtti.  “İzmir’deki gibi tanıtımın ilimizin turizm tanıtımına da çok önemli katkılar sağlayacağına da yürekten inanıyorum. Fuarda Pınarbaşı’nın, Azdavay’ ın kara çorbasını, Taşköprü’nün Sarımsağını, Kastamonu’nun Pastırmasını, Çekme helvamızı, Siyez Bulgurunu, tanıttık. Eğer doğru adımlar atarsak ilimiz adına sonuçlarını almamız çok daha kolay olacak, Ben tanıtım günlerinin daha profesyonel yapılmasını ve sadece Kastamonu’yu kapsamasını istiyorum.  İlimizin  Çanakkale türküsü eşliğinde yapılan  tanıtımı gibi,  Kastamonu’ya mal olmuş çok önemli olayları bütün Türkiye ile ülkemizle paylaşalım. Sadece ürünlerle, yiyeceklerle değil,  Ilgaz Dağımız, Horma Kanyonumuz, Kalemizin yanında  , Çivisiz Camimiz , Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerimiz gibi   inanç turizminde de çok önemli artılarımızın  tanıtımları konusunda hep beraber çalışacağız gayret göstereceğiz.  Kastamonu’nun sahip olduğu değerlerin ilgi göreceği yerleri araştırıyoruz. Kastamonu adına söylemek istediğiniz ne varsa fikirlerinize açığız” dedi.

Belediye Başkan Vekili Eşref CAN konuşmasında;”Kastamonu’nun geleceği tanıtıma bağlı. Derneklerimizin çalışmalarında kolaylıklar diliyor, bizlerde Kastamonu belediyesi olarak bize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız” dedi.

Ankara Kastamonu Dermekler Federasyonu Başkanı Hasan ŞEN yaptığı konuşmasında;”Başkentte Kastamonu Günleri etkinliğine biz 3 ay önceden çalışmalarımıza başlıyoruz. Kastamonu ilini en iyi şekilde tanıtmak için her şeyi yapma azmindeyiz” dedi.

Protokol konuşmaların ardından ise, katılımcılar arasında, 11-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezinde Yapılacak olan Başkentte Kastamonu Günleri -11 konusunda karşılıklı görüş  öneri ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kastamonu Valiliği / Basın

Başkentte Kastamonu Günleri 11-15 Şubat’ta

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!