Belediye-İş yeni ofisinde!

featured

Belediye-İş yeni ofisinde!

Tosya Belediye-İş Sendikası Tosya Temsilciliği görkemli törenle yeni ofisine taşındı.

Açılış törenine Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,  CHP Tosya İlçe Başkanı Ahmet Ahlatçı, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, İl Genel Meclisi Üyesi Salih Asi, İlçe Vaizi Muhsin Özdemir, PTT Müdürü Davut Zat, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Güvercin, Şöforler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Baş, Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Muammer Ömür, Belediye-İş Sendikası Tosya Temsilcisi Halim Koçak, belediye çalışanları ile vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Tosya Belediyesi halk oyunları ekibi sahne aldı. Fatih Tabakoğlu’nun bağlaması ile Erol Sevdi’nin söylediği türküler eşliğinde yöresel oyunları sergileyen halk oyunları ekibi büyük beğeni topladı  Açılış konuşması Belediye-İş Sendikası Tosya Temsilcisi Halim Koçak tarafından yapıldı. Koçak, Sendikanın Tosya’da 13.08.2003 tarihinde kurulduğunu ve halen 94 kayıtlı üyesinin bulunduğunu belirterek katkıları olan herkese teşekkür etti.

Açılışta konuşan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin Sendika Genel Başkanı Nihat Yurdakul başta olmak üzere katılımcılara teşekkür ederek başladı. Şahin,’’örgütlenme çok önemli bir olgu. Ülkemizde gerçi emekleme döneminde birilerinin sarı sendikacılık birilerinin bir arka bahçesi birilerinin falanın filanın yanında yöresinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Sendikacılığın örgütsel yapının çok ciddi bir iş olması gerektiğini de hepimiz biliyoruz o bakımdan Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez mesai arkadaşlarımızın sendikaya üye olabilecek arkadaşlarımızın hep önünü açmaya onların bir taraftan özlük haklarını savunurken diğer taraftan da ülkenin genel meseleleriyle alakalı en üst düzeyde en üst perdeden demokratik haklarını kullanmalarına büyük önem ve özen gösterdik. Ülkenin yönetimini ne tam biz siyasetçilere nede bizleri şu zaman yada bu zaman yöneten ağa bey kişilerle değil. Bu ülke hepimizin ve hep beraber yönetmeye alışmak durumundayız. Dolayısıyla sivil toplum örgütleri meslek odaları sendikalar üniversiteler, siyasetçiler seçilmişler, hep beraber bu ülkeyi kollayıp gözetleyip doğruya doğru eğriye eğri diye sesimizi kanunlara yasalara uygun bir biçimde yükseltmek durumundayız’’ dedi.

Belediye –İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da konuşmasına örgütü adına katılımcıları selamlayarak başladı. Yurdakul konuşmasında ‘’ son zamanlarda görmeye hasret kaldığımız bir ortam ülkenin bölük pörçük olduğu hatta ailelerin dağıldığı, kimsenin birbiriyle konuşmadığı sokakta giderken  niye ters baktın diye kavga ettiği bir dönemde böyle topluluğu bir araya getirip böyle güzelliği yapanlara başta belediye başkanı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Buna ülke olarak ihtiyacımız var ülke insanları olarak ihtiyacımız var örgütlü toplumlar özgürlüklerine kavuşur örgütlü toplumlar bağımsızlıklarına kavuşur. Bu ülke bağımsızlık mücadelesini örgütlü bir şekilde vermiştir. Bu anlayış içinde olan belediye başkanımızı çalışma arkadaşlarımızı samimiyetimle şükranlarımla kutluyorum Bu anlayış içinde kutlamamak mümkün değil desteklememek mümkün değil sevgili arkadaşlarım bu güzellikleri bozdurmayın bu güzellikleri devam ettirelim hep birlikte bu güzelliklere nifak sokmak isteyenleri aranıza almayın bunlara dikkat edin bunlara sahip çıkın birlikteliğinize sahip çıkın başta Belediye Başkanı olmak üzere hep birlikte Tosya halkına nasıl hizmet verebiliriz bu binada onun tartışmalarını yapalım konuşmalarını yapalım buradan çıktıktan sonrada bütün halkımıza helal olsun bunlara bizim vergilerimizle aldıkları paraya çocuklarına götürdükleri lokmaya helal olsun dedirtelim’’ dedi.  

Konuşmasının ardından Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul belediyede stajyer olarak çalışan dört bayanın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı hediyelerini takdim etti. İlçe Vaizi Muhsin Özdemir tarafından dua yapılmasının akabinde açılış kurdelesi kesildi.

Belediye-İş Tosya Temsilciliği tarafından törene katılanlar çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Belediye-İş yeni ofisinde!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!