Beyaz Bayrak Denetimleri Devam Ediyor

featured

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa ‘’temiz okul, sağlıklı okul’’ sloganıyla uygulanmakta olan “Beyaz Bayrak” projesine ilçemizden katılan 8 okulun temizlik denetimleri devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Şeker başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Hüseyin Havesli ve Selahattin Korkmaz, Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Bedriye Demirkan ve Saide Küçükçaparaz’dan oluşan komisyon tarafından projeye katılan okullar denetleniyor.

Projeye Atabinen Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu, Fevzipaşa İlköğretim Okulu, Ortalıca İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu katılıyor.

“Beyaz Bayrak” projesine katılan okullarda okulun çevresi, koridor, tuvalet ve lavabolar, sınıflar, kantin, içme suyu ve ilk yardım malzemelerine kadar temizlenen yerler değerlendirmeye dahil edilerek, temizlik durumuna göre puanlama yapılmakta.

Projeye katılan okullardan yeterli puan alanlara Bakanlık tarafından gönderilen “Beyaz Bayrak” okula asılarak iki yıl süre ile temiz okul ilan ediliyor.

Komisyon projeye katılan okullardaki denetimi 4 Mayıs 2012 tarihine kadar tamamlayarak hazırladığı denetim raporunu Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetimlerde yeterli puan alan okullara gönderilmek üzere Bakanlıktan “Beyaz Bayrak” isteyecek.

Beyaz Bayrak Denetimleri Devam Ediyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!