Birlik Meclisi’ne Üye Seçimi Yapıldı

featured

Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi’ne 2 muhtar üye ve 2 il genel meclisi üye seçimi yapıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından dün saat 10.00 Kaymakam Yusuf Cıbır başkanlığında İlçe Halk Kütüphanesi salonunda toplandı.

Toplantıya Kaymakam Yusuf Cıbır, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Recep Keçeci,  Muhtarlar Dayanışıma Derneği Başkanı ve Yukarı Kayı Köyü Muhtarı İhsan Koçgözlü, İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Arpacı, Cahit Çalışkan ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yusuf Cıbır toplantının Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi’ne 2 muhtar üye ve 2 il genel meclisi üyesi seçimi için yapıldığını söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi üyeliğine aday olan 2 il genel meclisi üyesi köy muhtarları tarafından oy çokluğuyla seçildi.

Muhtarlardan Birlik Meclis üyeliğine aday olan Çevlik Köyü Muhtarı İsmail Evin, Aşağı Dikmen Köyü Muhtarı Kadri Eken, Çaykapı Köyü Muhtarı Sait Mergen ve Akbük Köyü Muhtarı Hayrettin Gül için seçim yapıldı.

Seçime katılan muhtarlar sadece 2 adaya oy verebildi, 3 aday yazılan oy pusulaları geçersiz sayıldı.  Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından seçim sandığı Kaymakam Yusuf Cıbır’ın huzurunda açıldı. Seçim sonucunda  Çevlik Köyü Muhtarı İsmail Evin 5 oy, Aşağı Dikmen Köyü Muhtarı Kadri Eken 35 oy, Çaykapı Köyü Muhtarı Sait Mergen 34 oy ve Akbük Köyü Muhtarı Hayrettin Gül 8 oy aldı.

En çok oy alan adaylardan Kadri Eken ve Sait Mergen Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi üyeliğine seçildi.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından Kaymakam Yusuf Cıbır muhtarlardan köylerin sorunlarını dinledi. Köylerin önemli oranda sorununun greyder olduğunu ifade eden muhtarlar Kaymakam Yusuf Cıbır’a hizmetlerin daha kısa sürede yapılabilmesi için grup köylere göre planlanarak yapılması önerisinde bulundu.

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde 1 adet greyderin bulunması nedeniyle çalışmaların yapılamadığına dikkat çeken muhtarlar, 5-6 köyün aynı istikamette yer aldığını ve çalışmaların grup köylere planlı yapılması halinde daha kısa sürede tamamlanabileceğini belirtti.  Muhtarlar köylerinin greyder sorununu çözemedikleri halde greyder istemek için toplu olarak Kastamonu Valisi’ne gideceklerini söylediler.

 

Birlik Meclisi’ne Üye Seçimi Yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!