Birlik ve beraberlik içinde çıtamızı daha da yükseltmeliyiz

featured

Şahin  “Kastamonu Günleri ve etkinlikleri bizim çocuğumuz gibi oldu

Birlik ve beraberlik içinde çıtamızı daha da yükseltmeliyiz

 

Etkinliklerde en az bir şeyi ön plana çıkararak herkesin dikkati çekilmeli

Bu işe gerçekten gönül verenler bu işin yan payandaları olarak tam destek vermeli

 

Ankara Özel Akay Hastanesi’nde 31 Aralık 2014 tarihinde başarılı bir by pass ameliyatı geçiren ve Kastamonu Günlerine açılışta ve bir de kapanışta hastalığı nedeniyle katılabilen, Başkentte Kastamonu Günlerinin  ilk dördünü kendi başkanlığı ve yönetimi ile gerçekleştiren Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin Başkente bu yıl 11.si düzenlenen Kastamonu Günlerini değerlendirdi.

Şahin konuşmasında, “Kastamonu Günleri ve etkinlikleri bizim artık çocuğumuz gibi oldu, Tosya Kültürü, Folkloru ve müziği başta olmak üzere diğer etkinliklerimizi de Kastamonu Günlerine dersek için en iyi şekilde sunmaya çalıştık. Hasta da olsam arkadaşlarımızı, eş ve dostlarımızı yalnız bırakmamak için etkinliklere yine geldim, bu işler bizim artık genimize işlemiş, bu etkinliklere gelmeyince de üzülüyoruz ve etkinliği düzenleyenleri yalnız bırakmış gibi oluyoruz. Sağlığımız çok iyi olmasa da gönül dostları ile buluşmaya yine de geldik ve onların da yanında bulunuyoruz dedi ve Kastamonu Günleri ile ilgili değerlendirmesinde de, “Bu etkinlikleri düzenlemek kolay bir şey değil, biz bu Kastamonu Günlerini ilk başlattığımızda çok kısıtlı imkanlarla başladık ve her sene de eksikliklerimizi, noksanlıklarımız gidere gidere bu günlere geldik, herkes eleştiriyor, konuşuyor, tabi bunlarda olacak ama bu işi yapanların elinden de tutmak, onlara yardımcı olmak da gerekiyor, arkadaşlarımız kötü olsun diye bir şey yapmazlar, öyle olsa bu işi sürdürmezlerdi, arkadaşlarımın çektiği sıkıntıları bu işi daha önceden yapmış bir kişi olarak çok iyi biliyorum, bu işler kolay işler değil, onlar ipi göğüslemiş önden gidiyorlar, bizde onlara güç ve destek vermemiz lazım, her sene bazı yanlışlıklar da düzeltilerek gidiyor, mutlaka yeni eksiklikler olacak, olmazsa zaten sorun vardır demektir, her geçen gün yeni bir şeyler çıkıyor, onu da Kastamonulular olarak birlik ve beraberlik içinde de yakalamaya çalışıyoruz, tanıtım açısından bu sene biraz daha güzel, son iki gün büyük katılım gerçekleşti, Ankaralılar AKM’ye akın etti. Biz Kastamonu Günlerini bir dernek ve federasyon formatında değil, bun arkadaşlarımız sahip çıkıyor, ama buna rağmen Valiliğimizin, Kastamonu İl Belediye’mizin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bu işi sahiplenmesi, yine İlçe Kaymakamlıkları, İle Belediye Başkanları ile Sivil Toplum Örgütleri, İşadamları, Şirket ve Firmalarımız, Kastamonu’nun önde gelenleri ve diğer bu işe gönül verenler de bu işin yan payandaları olarak tam destek vererek bunu çok daha ileri boyutlara da taşımalıyız. Bu işte kırılma, gücenme, gocunma olmamalı, bu tipi şeyler de zarar verir, mutlaka eksik ve yanlışlıklar olacak, bunları artık aşmalıyız. Bizim için önemli olan Kastamonu, Kastamonu’nun gelişip kalkınması ve geri kalmışlık zincirinin de kırılmasıdır.

Klasik her yıl yapılan ve tekrarlanan, işte biraz tanıtım, biraz satış şeklinde olmamalı, bu işin bir de finansmanı var, bu işi yapan arkadaşları da anlamak lazım, her sene yapılan Kastamonu Günleri’nde en az bir şeyi ön plana  çıkartarak, Kastamonu Günlerine yeni heyecanlar katmak lazım, kendimizi yenileyemezsek, her sene aynı şeyleri tekrarlarsak Kastamonu Günlerine zarar veririz. Yenilik yapmalıyız ki, vatandaşlar AKM’ye Kastamonu Günlerine mutlaka şunu da görmek için de gitmeliyiz desinler ve medya mensuplarını da biz onları kendimiz çağırmayıp, onlar da merak ederek kendileri duysunlar da gelsinler, bunun içinde yeni proje ve çalışmaları başlatmalıyız. Gönül arzu ediyor ki her şey buram buram Kastamonu koksun, ama işte o da tam olarak olmuyor, yukarıda da söylediğim gibi tüm bürokratı, sivil toplum örgütler, ilimizin dinamikleri ve tüm herkes  bu işi katkı veren yan ögeler olmalı ve tam destek ve katkı vermeli diyorum ve yine açılış gününden sonra kaybolan, bütün Kastamonu Günleri boyunca da açılışından kapanışına kadar siyasilerimizin, siyasetle uğraşan devlet büyüklerimizin de buralarda bulunup Kastamonu’muzun tanıtımına katkı sağlamaları gerekir diye de acizane ifade etmek istiyorum” dedi ve Kastamonu Günleri’nin ilk dördü benim başkanlığım dönemimde yapıldı, Bunu yaptığımızda Türkiye’de de böyle bir format yoktu, ilk defa 2004’de Altınpark’ta 1. Kastamonu Günlerini yaptık, şimdi fotoğraflara bakıyorum da, 2004’de Kastamonu Üniversitemizi isteriz diye koskoca bir afişin fotoğrafını gördüm, bununla da gurur duyuyorum, öyle veya böyle çorbada bir tuzumuz var, Kastamonu Üniversitesi kampüsü ile büyümesini sürdürüyor. O gün daha düşünce aşamasındaydım. 3 bin 500 devlet büyüklerimizden, siyasilerimizden o günlerde imzalar almıştık, daha sonra da isteğimiz gerçekleşti, o günlerde en azından da hayalini kurmuştuk, bugün gerçekleştiğini de görmek güzel bir şey, o günlerde yaşadığım heyecan ve duyguyu şimdi de yeni gibi yaşıyorum.

Sözlerimin sonunda da bu işe gönülden destek ve katkı verelim, gözümüzden ırak olan gönlümüzden de ırak olur, artık bu etkinliklerde profesyonelleşerek, yenileşerek, yenilikleri ortaya çıkartarak da farkımızı ortaya koymalıyız, onun içinde birlik ve beraberlik içinde çıtamızı daha da çok yükseltmeliyiz. Diğer iller de bizden örnek alarak bu etkinlikleri yapmaya başladılar, onlardan da geri kalmamalıyız diyorum ve bu etkinliklerde emeği ve katkısı geçen tüm herkesi kutluyor ve de teşekkür ediyorum.”

 

 

 

Birlik ve beraberlik içinde çıtamızı daha da yükseltmeliyiz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!