Biz her Milletten

featured

Biz her Milletten her ülkeden daha çok,  geleceğe umutla bakabilecek durumdayız

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ;  “Biz her Milletten her ülkeden daha çok,  geleceğe umutla bakabilecek durumdayız.” Dedi.

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, Açılışını Başbakan Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’nın yapmış olduğu Kastamonu Emniyet Müdürlüğünün Hizmet Binasını 29.07.2011 tarihinde ziyaret ederek   Emniyet Müdürü Sami USLU dan bina hakkında bilgi aldı.

 

Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası gezisine, Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, İl Emniyet Müdürü Sami USLU, İl Jandarma Komutanı J.Alb. M. Tevfik ANZERLİOĞLU eşlik etti.

 

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ yapmış konuşmasında; “Emniyet Müdürlüğümüzün yapımı yıllar süren binanın hizmete alınması nedeni ile sizlerle bir aradayız.Gerçekten Kastamonu Emniyetimiz çok şanslı, güzel bir binaya kavuştular yine ülkemizdeki diğer illerde güzel bir Mobese hizmeti devreye girdi. Her şey yeni her şey pırıl pırıl yeni bir atmosferde gerek bir hizmet ortamında Kastamonulu hemşerilerimize hizmet üretmeye başlıyorlar. Bu bina sizlerinde gördüğü gibi güzel bir proje, gerçekten Kastamonu’nun simgelerinden olabilecek bir proje.

 

 Güvenlik ihtiyacı özellikle büyüyen şehirlerde çok daha öne çıkıyor. Son günlerde Avrupa’da yaşanan olayı hepimiz biliyoruz, ülkeler ne kadar gelişmiş olsun bir güvenlik ihtiyacı hizmeti varlığını sürdürecektir ve güvenlik görevli personeli ne kadar gelişmiş teknikleri, teknolojiyi kullanabilirlerse o kadar vatandaşımızın güvenlik sorunlarını çözmüş olacağız bu durumda vatandaşımıza güvenli, huzurlu bir ortam sağlayacaklar bu konuda devletimiz üzerine düşeni Kastamonu için yapmış durumda. Güzel bir hizmet binası, güzel bir Mobese sistemi ve eğitimli yetişmiş genç personeli ile bir Emniyet personeli Kastamonuluların güvenlik hizmetini görmek için iş başında.

 

            Geçtiğimiz aylarda Kastamonu’da hiç olmayacak bir şey olmuştu, biliyorsunuz bir terör olayı yaşamıştık Emniyetimizle, Jandarmamızla, Jandarma Bölge Komutanlığımızla ciddi ve güzel bir diyalog geliştirerek olayın oluşmasında ve devamında da Ankara’yla da iyi bir diyalog geliştirdik. Sayın Bakanımız gelmişti hatırlıyorsunuz, gerek Özel Harekât birimlerimiz gerek Jandarmanın kendi Özel Harekât birimleri gerekse diğer birimler iç görev yeri birimine bakmaksızın gece ve gündüz hiçbir personelimiz yorulmadan güzel bir çalışma sergilediler ve güzelde bir başarı ortaya çıktı. Örgütün Karadeniz planı önemli ölçüde bozuldu artık şimdilik bölgeyi tehdit edecek bir unsur kalmadı.

 

 Ülkemiz gelişmiş bir demokrasi uygulaması sergiliyor inanın. Batı Ülkelerinde bulunmayan demokratik imkanlar bizim ülkemizde var. Sözü olan ,diyeceği olan  demokratik platformlarla sözünü söyleyebilir ve taleplerini gerçekleştirebilir artık zorla kimse kimseye bir şeyi kabul ettirmesi söz konusu değil  Bizim bu terör konusu üzerine Kastamonu’da sergilediğimiz ortak ve iyi çalışma ülkemizde örnek olacak ve teröre karşı çalışmalarda bir ışık olacak. Emniyet ve Jandarma bir birine daha çok yakınlaşıyor gerek görev yeri sınırları daha belirsizleşiyor ve sadece olumsuzluklarla mücadele, terörle mücadele sadece Emniyet ve Jandarmanın görevin de  değildir her kurum üzerine düşeni yapması gerekir. Devlet bir bütün olarak, her kurum kendi görevini yaparak vatandaşımıza huzurlu bir hayat için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapmaya da devam edecek, yarın bu günden daha iyi olacak bundan kimsenin şüphesi olmasın. bizim çok köklü bir geçmişimiz var insanımız çok köklü sağlam bağlarla bir birine bağlı, aile yapımız sosyal hayatımız gerçekten benzerlerimizle kıyaslanmayacak kadar bunlar bizi geleceğe taşıyan unsurlar bizim başarımızın gerekçeleri, dolayısıyla Türk Milleti olarak bu ilkenin vatandaşları olarak, biz her Milletten her ülkeden daha çok geleceğe umutla bakabilecek durumdayız. Sizler geziyorsunuz biliyorsunuz. Her konuda yenileniyoruz kendimizi yeniliyoruz tartışıyoruz, düşünüyoruz yanlışları değerlendiriyoruz, doğrular üzerinde anlaşıyoruz ve devam ediyoruz ufak tefek süreçlerde sıkıntılar hep olur hep yaşanır o sıkıntılarda aslında bizi besleyen bizim bünyemizi sağlamlaştıran unsurlar olarak hayatımızda yerini alıyor.

 

Biz tarihi olan kökü olan bir milletiz, kökü olan bir devletiz, geçmişi olan geçmişten ders almasını bilen geleceğe dair söz söyleme kabiliyeti kapasitesi olan bir milletiz. Böyle bakıyoruz bütün dünyaya, söylenecek bir sözümüz var artık eksiklerimizi hızla tamamlayacağız kendi evimizi düzenleyeceğiz, kendi bahçemizi düzenleyeceğiz ve düzenliyoruz. Hızla eksiklerimiz tamamlanıyor ve yolumuza devam ediyoruz.

           

            Emniyet hizmetlerini değerlendirmek gerekirse, bir sıkıntımız yok bundan sonrada olası gelişmelere hazırlıklıyız ve gerçekten ülkemize örnek çalışmalar yaptık. canımızı sıkan bir trafik konusu var yollar iyileşiyor, arabalar iyileşiyor, insanların eğitimi artıyor ama trafik kazalarının gündemden düşmesini istiyoruz. Bu konuda seferber olduk Emniyet ve Jandarma 24 saat görevini yapıyor. İnşallah bu konuda vatandaşımız biraz daha duyarlı olacak. Türk şoförleri nasıl Avrupa’ya gittiğinde kurallara uyuyorsa Kastamonu’da da uyacaklar. Trafik kuralları bizim içindir, Polis, Jandarma, Vali için değildir, trafik kuralları trafiği kullanan insanların can ve mal güvenliği içindir ve herkes bu kurallara eninde sonunda uyacak. Uymayanlar bedelini çok acı bir şekilde ödüyorlar bunu da hepimiz görüyoruz. Kurallara uyacağız ne kendi hayatımızı nede başkasının hayatını mahvedeceğiz o konuda hassasiyetimiz devam ediyor devam edecek ve bu çok ağır bir durumdur trafik olayı bu tablo gündemden düşünceye kadar biz bu işten vazgeçmeyeceğiz ve bunu herkes bilsin. Kurallara uymayanlarında canı yanacak kimse alkolle direksiyon başına geçmesin. 16 yaşındaki çocuklar 200 km hızla araba kullanmaya heveslenemeyecek bu olmayacak,  donanımı eksik araçlarla yola çıkmayacak. biz Köy yollarına trafik lambalarını koymak için  700 Milyar Lira para harcadık ve bu işe emek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz, arabada direksiyon başına geçen belli bir sorumluluğu taşıdığını hissederek gaza basacak arabanın anahtarını çevirecek çünkü o araba sizi de öldürebilir başkalarını da öldürebilir bu olmayacak dünyada ki standart neyse  bizde de o olacak. Alt yapımız hızla toparlanıyor yolda inşaat varsa sende tedbirli gideceksin müteahhit, Karayollarıda, Köy Hizmetleri de tedbirini alacak. Köy yollarına 1 Trilyona yakın para harcandı. Bir insanın hayatı kurtarılabilse feda olsun, elbette harcayacağız. Avrupa’da Alkollü direksiyon başına geçildiğinde insana anormal ,Psikolojik, problemli insan muamelesi yapıyorlar. Kırmızı ışık da birisi geçtiği zaman önce Psikologlara gönderiyorlar. Sırasıyla doktorlara görünüyor bu kişi, bakıyorlar gözümü bozuk göz doktoruna, aklımı bozuk psikologa gönderiliyor  bu kişi kırmızı ışıkda niye  geçiyor diye araştırıyorlar. Bu trafik problemi dediğim gibi canımızı yakıyor. Ama pes etmek yok. Gece gündüz bütün arkadaşlarımız sağ olsunlar Emniyetimizde, Jandarmamızda iyi çalışıyorlar ve vatandaşımızdan da hiçbir konuda şikayetimiz yok. Vatandaşlarımızda kendileri bir polis gibi genel olarak kurallara sadık, bizlere yardımcı, işinde gücünde. Tabi ufak tefek dikkatsizler varsa da bunları da dikkatli hale getireceğiz. Şehirleşen toplumlarda maalesef bu tip olaylar oluyor. Emniyetimiz kapı kapı dolaşarak aileleri uyarıyor. Dikkat edilmesi gereken konularda vatandaşlarımızı bilgilendiriyorlar. Vatandaşımız daha tedbirli ve çevresine dikkat etmesi lazım. Herhangi bir konuda şüphelendikleri zaman 155 Nolu telefonu   aramaları lazım. Vatandaşımızdan istediğimiz budur.

 

 Mobese devreye girdi. Plaka tanıma sistemleri devreye girdi. Biz artık aktif olarak mobeseyi kullanıyoruz. Herkes huzurla, rahat, hür ve özgür yaşayacak ama kurallara uyan kişiler.  Kurallar herkes için, hiçbir kimsenin  bir başkasının hayatını zehir etme hakkı yok. Herkes kendi hakkını sonuna kadar kullanacak ama bir başkasının da hakkına zarar vermeyecek. 91 bin insan bu şehirde yaşıyor. Bu insanlar birbirlerinin hukukuna riayet ederek yaşayabilirler. Yoksa bu şehirler yaşanmaz olur.

 

Ben Kastamonu’da silah taşıyacak kadar bir güvenlik ihtiyacının olduğunu hiç kimse için kabul etmiyorum. Silah sade vatandaşın ihtiyacı değildir. Biz silahsız bir hayatta yaşamak istiyoruz. Kastamonu’da silahla dolaşmanın gerekçesi yok.” dedi.

 

İl Emniyet Müdürü Sami USLU konuşmasında; “Bu Hizmet Binasında, bu hale kadar olan süreçte emeği geçen başta Valimiz olmak üzere herkese şükranlarımı arz etmek isterim. Kastamonu gerçekten Emniyet Müdürlüğü olarak çok güzel bir hizmet binasına kavuşmuş oldu. Dileriz ülkemize ve Kastamonu’ya güzel hizmetler verecek bir kuruluşumuz olur. Her konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kastamonu’da  Asayiş yönünden bir sıkıntı yok. Bu yüzden Kastamonu halkına teşekkür ediyorum” dedi.

 

İl Jandarma Komutanı J.Alb. M. Tevfik ANZERLİOĞLU konuşmasında; “Kastamonu’ya gelmekten çok mutluyum.Eski bir tarihi şehrimiz. İnsanlarımız güvenlik güçlerine yardımcı oluyor her konuda. Gerek güvenlik gerekse Kastamonu için jandarma olarak çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişte nasıl yapıldıysa, Bundan sonra da tedbirlerimiz devam edecek” dedi.

 

İncelemeler esnasında Emniyet Müdürü Sami USLU, Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ’a Emniyet Müdürlüğü binasını gezdirerek yeni dizayn edilen binanın  Mobese kamera takip  sistemi , toplantı salonu gibi bölümlerini tanıtarak bilgiler  verdi.

 

Verilen bilgiye göre ;Kastamonu Valiliği II Özel İdaresi tarafından Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Yapım İşi olarak 978.000 TL bedelle ihalesi yapılan ve 27.10.2010 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan Kastamonu Emniyet Müdürlüğümüz Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü Kapalı Devre Büro Amirliğine bağlı olarak Kent Güvenlik Sistemleri Merkezi (KGYS) 04.05.2011 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’ın katılımıyla yapılan açılış töreninde hizmete girmiştir.

 

KGYS ( Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) merkezi; ilimizin 34 ayrı noktasında 18 hareketli ve 50 sabit olmak üzere toplam 68 kamera ayrıca ilimizin 5 ayrı noktasının giriş ve çıkışlarında 18 kamera ile PTS (Plaka Tanıma Sistemi) hizmet vermektedir.

 

KGYS ait hareketli kameralar 360 derece kendi ekseni etrafında, 180 derece aşağı yukarı zum yaparak ileri geri hareket edebilmektedir. Kameralar yerel ağ üzerinden İP olarak çalışmakta olup 23 noktada fiber ve 17 noktada bakır kablolar aracılığı ile Türk Telekom alt yapısı üzerinden gönderilen görüntüleri KGYS merkezimize iletilmektedir. Burada bilgisayar ve LCD paneller üzerine aktarılan görüntüler izlenerek meydana gelen herhangi bir asayiş ve trafik olayının haber merkezimiz aracılığı ile ilgili kısımlara telsiz veya telefonla bilgi verilmektedir.

Kastamonu Valiliği / Basın

 

 

 

Biz her Milletten

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - sahabet giriş - Aviator oynadeneme bonusu veren siteler -
deneme bonusu veren siteler
- Goley90 - tiktok takipçi satın al - instagram likes - istanbul escort - mecidiyeköy escort - bakırköy escort - postegro - istanbul escort - Baywin - sahabet giriş - Aviator oyna