Bülent Arınç Tosya’dan “EVET” İstedi

featured

Bülent ARINÇ Tosya’dan EVET İstedi

 

Dün ilçemizde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın halka sesleniş programı kapsamında heyecanlı dakikalar yaşandı.

 

– Kalabalık Bir Grupla Karşılandı –

Öğleden önce Nalbantoğlu Dinlenme Tesislerinde bir karşılama programı düzenlendi, Karşılama programına Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, , Ak Parti Kastamonu Milletvekilleri Hasan Altan ve Musa Sıvacıoğlu, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Parti yönetimi, Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Keskin, birim amir ve yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir halk topluluğu ile karşılandı.

 

Bülent ARINÇ  “ Tosya’da Görüşürüz “ Dedi.

Saat 12:30 Sularında eskort eşliğinde Nalbantoğlu dinlenme tesislerine gelen Sayın ARINÇ, fazla zaman kaybetmemek ve Cuma namazına yetişebilmek için, aracından inip İl, İlçe Başkanları ve halkı selamladıktan sonra, “Tosya’da Görüşürüz” temennisi ile tesislerden Tosya’ya gitmek üzere ayrıldı.

 

 

 

 
 – Bülent Arınç Cuma Namazını Yeni Cami’de Kıldı –
 
 
 
 

Karşılama töreninin hemen akabinde ilçe merkezine gelen ARINÇ, Cuma namazını Yeni Camii’de eda etti. Namaz çıkışı Pakistan yararına toplanan para kutusuna da bir miktar para bağışladı.

 

 

 – Aracına Binmedi Halkla beraber yürüdü –

Camii çıkışında makam aracına binmeden yürüyerek gitmeyi ve halkla selamlaşıp hal hatır sorarak konuşma alanına kadar yürüdü. Konuşma yapacağı platform önüne gelene kadar yakın korumalar adeta kuş uçurtmadılar. Başbakan Yardımcısı ile selamlaşıp tokalaşmak isteyen halk adeta birbiri ile yarıştı.

 

 

 – Sayın ARINÇ çoşkuyla karşılandı –

Tosya Belediye Meydanında toplanan yoğun halk topluluğu ARINÇ’ın meydana girmesiyle büyük bir alkış tutarak çoşkuyla karşıladılar.

 

 

— Bülent ARINÇ Tosya Belediyesini Ziyaret Etti –

Yoğun alkışlar arasında Belediye binasına giren ARINÇ, Belediye Başkanı Kazım Şahin’le tanıştı.

 
 
Kısa bir sohbetin ardından sonra bunaltıcı sıcakta belediye önünde bekleyen halkı daha fazla bekletmemek için aşağı inerek konuşma platformuna Ak Parti İl ve İlçe teşkilatı yöneticileri ile birlikte çıktı.
 

 

– Bülent Arınç, Tosya’dan EVET istedi –

Programın başlangıcında açılış konuşmasını yapan Kastamonu Ak Parti İl Başkanı Ahmet Keskin konuşmasında ; “bugün buraya gelerek bizleri onurlandıran Sayın Arınç’a ve burada toplanıp bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylülde yapılacak referandumda ”evet” denilmesi durumunda Anayasa’nın değişeceğini kaydetti ve ”1982’den beri utandığımız durumdan kurtulmayı istiyoruz’ dedi. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Arınç şunları söyledi:

“Ben 35 yıldır bu işin içindeyim. Halkla temas bizim olmazsa olmazımızdır. Meclis Başkanlığı yaptım zaman buraya gelmek kısmet olmadı. Sizleri görmek Başbakan Yardımcılısı olduğum dönemde nasip oldu.

336 MİLLETVEKİLİ ARKADAŞIMIZ EVET DEDİ

Siz 12 Eylül günü gidip oyunuzu evet ya da hayırdan yana kullanacaksınız. Tosyalılar, bu 26 maddelik bir anayasa değişikliğidir. Bunun her maddesinde vatana millete fayda var. Eğer bu değişiklik gerçekleşirse bu herkes için iyi olacak. Biz iyi görüyoruz, siz de iyi görüyorsanız evet oyu kullanın. Eğer siz aksini düşünüyorsanız hayır oyu kullanırsınız ama dürüst ve namuslu insanlara düşen görev olduğu gibi gerçekleri anlatmak ve milletimizin tercihine yardımcı olmaktır. 336 milletvekili arkadaşımız bu iş faydalıdır milletimizin yararınadır dedi ve evet oyu kullandı. CHP hep hayır dedi ama milletvekillerini oylamaya sokmadı. Çünkü kendi içinden en az 15 milletvekili evet oyu kullanacak. Biri cesaretli çıktı ve ben evet kullanacağım deyince partiden attılar. MHP hayır dedi ısrarla ve aleyhinde bulundu. BDP sandığa gidip oy kullanmadı hayır dedi reddetti. Biz sandığı milletimizin önüne getiriyoruz. Demokraside sandık ve milletin iradesi önemlidir.

BU İŞ SEÇİM İŞİ DEĞİL

Bu iş seçimden farklı bir şeydir. Evet derseniz Anayasa değişmiş olacak. Biz,  82’den beri bir darbe anayasası olarak bizim utandığımız bir şeyi düzeltmeye çalışıyoruz. Halkımız artık kendi sivil anayasasını yapmalıdır. 27 Mayıs 60 askeri darbesi de Menderes’e ve arkadaşlarına karşıydı. 3 insanımız idam edildi. Menderes denildiğinde rahmetle hatırladığınızı biliyorum, oh olsun diyecek bir vicdansız çıkmaz. 80’de başkaları darbe yaptı Kenan evren ve arkadaşları kendileri yaptı ve kendilerini koruyacak hükümleri koydular.

Bu yeni anayasadaki maddelerden biri darbecileri koruyan maddelerin iptali ile ilgilidir. Artık 2010’dayız ve Türkiye çağdaşlaşıyor. Çok kanunlar değiştirdik. Anayasa da bugüne kadar 17 defa değişti. 70den fazla maddesi değişti. Biraz daha gayret edelimde tamamını değiştirelim diye uğraşıyoruz.
 

MİLLETİN İRADESİNE GÜVENİYORUZ

Halkın iradesinden hiç kimse korkmamalı. Ak Parti olarak biz milletin iradesine güveniyoruz. 1999’da yapılan seçimlerde DSP, MHP ve Anavatan partisi’nin bir koalisyon hükümeti kurdu. Ancak ülkenin iyi yönetilemedi ve halk ekonomik sıkıntılar çekti. Böyle bir ortamda yapılan seçimlerde, 2002’de henüz bir yaşında olan AK Parti tek başına halkın gücüyle iktidara geldi. Bu süreçte de AK Parti’nin önüne sayısız engeller çıkarıldı, ancak halk son kararı verdi.

 

EN BÜYÜK DESTEĞİ HALKYAN ALDIK                                                                        2002’deki seçimlerde en büyük desteği halktan aldık.  Bundan sonraki belediye ve genel seçimlerde de AK Parti halkın desteğiyle seçimleri tekrar kazanarak, iktidara geldi. 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de partilerinin önüne engeller çıkarıldı. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir şekilde 367 konusunu gündeme getirdiler. Anayasa Mahkemesine götürdüler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kilitlediler. Ancak sonunda millet, Gül gibi bir Cumhurbaşkanı kazandı’.
 

SIRTIMIZ YERE GELMEDİ

2009 seçimlerinde de ‘AK Parti kazanmasın diye diğer partiler, seçim bölgelerinde iş birliği yaptı. Bu seçimlerde de yüzde 40’ın üzerinde oy aldık. Belediyelerin büyük çoğunluğunu kazandık. Kırkpınar pehlivanları gibi sırtımız yere gelmedi. Çünkü doğruyuz, dürüstüz, çalışıyoruz, yolsuzluklarla, yoksulluklarla, yasaklarla mücadele ediyoruz, Anadolu insanını kucaklıyoruz, milletin tarihi ve kültürüne saygılıyız, halkta bize destek veriyor. Biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. İbadet aşkıyla çalışıyoruz. Millete efendilik değil, millete hizmetkârlık arzusuyla çalışıyoruz. Bu hizmetten geri kalırsak, siz de bize oy vermezsiniz.”

 

Bülent Arınç Tosya’dan “EVET” İstedi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!