Çağdaş İnsanın

featured

Kastamonu Valisi Bektaş: Çağdaş İnsanın Silahla İşi Olmaz

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürlüğü hizmet binasındaki MOBESE’nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bireysel silahlanma ile ilgili yaptığı açıklamada, çağdaş insanın silahlı işinin olmayacağını belirtirken, “Silah, kendisine, karaktarine, kişiliğine ve gücüne güvenemeyenlerin ihtiyacıdır” dedi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 4 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın kenti ziyareti sırasında toplu açılış töreni ile hizmete başlayan MOBESE sistemini basın mensuplarına tanıttı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren MOBESE için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Bektaş, bireysel silahlanmaya ilgili konuştu. İki hafta önce Kastamonu şehir merkezinde gündüz vakti bir kişinin alacak verecek meselesi nedeniyle silahla öldürülmesini hatırlatan Vali Bektaş, “Silahlı çatışma dendi. Kastamonu‘nun göbeğinde silahlı çatışma, bu ne demektir. Bunu kabul edemeyiz. Silah nedir? Kastamonulu bir adamın belinde silahın ne işi var? Silah ne işe yarar?, kendimi koruyacağım diyor. Kendini kimden niye koruyacaksın?. Diyorlar ki eskiden Kastamonu çok daha kötüydü, buna şükredin. Ben buna şükretmiyorum. Silah nedir ya. Çağdaş insanın silahla ne işi olur. Silah, kendisine güvenemeyen, karakterine, kişiliğine ve gücüne güvenemeyenlerin ihtiyacıdır bir de polisin ihtiyacadır. Herkes kendi güvenliğini sağlayacaksa ben bu kadar polisi niye besliyorum. Ben Kastamonu‘da silah taşıyacak kadar güvenlik sorunu olduğuna hiç kimse için inanmıyorum. Kastamonulu sade vatandaşın gündeminden silah düşmeli” dedi.

Kastamonu‘da silahın unutulması gerektiğini dile getiren Vali Bektaş, “Bu silahı unutacağız. Silah, sade vatandaşın ihtiyacı değildir. Eğer birine kafan kızdıysa, gider yumruk atarsın. , güvenemiyorsan kızmayacaksın. Silaha mı güveniyorsun, silahla mı erkeklik, yiğitlik yapacaksın. Yiğitsen, erkeksen git adamı döv. O mu yiğitlik, kahramanlık, erkeklik. Bizim yiğide kahramana ihtiyacımız yok. Bizim düzgün, işinde gücünde insanlara ihtiyacımız var. Güvenlik ihtiyacımızı emniyet ve jandarma karşılayacak. Biz silahsız bir hayatta yaşamak istiyoruz. İnsanlar duygularına hakim olamayıp kavga edebilir, ama silah olmaz. Silah normal zamanda hazırlanan bir şeydir. Silah düzenli, planlı düşünce sonucu takınılan bir tavırdır. Silah istemiyoruz. Kastamonulara bu zor gelebilir. 30 bin lira alacağı için kafasının kızdığı insanı vuruyor. Ne oluyor, öbür adam öldü, o da cezaevine girdi. Belki 30 yıl yatacak. Ne çözüldü, ne halledildi, parasını mı aldı. Ne oldu, daha iyi bir hayata mı kavuştu, cezaevine girdi. Öbür adam canından oldu. Bu bir çözüm değildir. Borcu varsa ödesin. Ödeyemeyecekse almasın. Öbürü de 30 bin lira için cana kıyılmaz. 30 bin lira için gelecek mahvedilmez. Karısı çocuğu bekliyor, 20 yıl sonra çıkacak, bana babalık edecek diye. Silah olmasaydı kavga edecekler, yumruk atacaklardı, kapanacaktı. Ama iki aile, reisini kaybetti. Çocuklar babasız, kadınlar kocasız kaldı. Açılan yarayı tahribatı düşünebiliyor musunuz ? Sivil vatandaşın silahı olmaz. Kanunun verdiği silahları veriyoruz, ama keşke onlar da olmasaydı dedi.

Çağdaş İnsanın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!