Çaresizlikten Çare Üretir

featured

Yurdum insanı çaresizlikten çare üretir..!

Araçlarda çocuk koltuğu kullanma zorunluluğu 1 Haziran’dan itibaren uygulamaya geçti. Emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan tüm araçlarda, 1.35 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocuklar için de, ağırlıklarına göre ‘oto güvenlik koltukları’ kullanılması zorunlu hale geldi.

Böylece araçlarda çok sık görülen, çocuğu kucakta taşıma devri de sona erecek. Bu kurala uymayanlar, 62 lira para cezasına çarptırılacak. Bu uygulamanın, trafik polisleri ile kurallara uymayan araç sürücüleri arasında, çocuğun boy ve kilosu konusunda tartışmalara yol açacağı da iddia ediliyor.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 150’nci maddesinde belirtilen koruyucu tertibat mevzutına göre, şehiriçinde otomobil, kamyonet ve arazi taşıtı türü araçlarda 1.35 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocukların taşınması sırasında, çocukların ağırlığına uygun ‘çocuk koltukları’nın kullanılması zorunlu hale gelirken, 1.35 metreden uzun çocukların ise çocuk koltuğu yerine, ön koltukta oturmamak şartıyla diğer koltuklardaki emniyet kemerlerini kullanabileceği açıklandı.

Zorunluluk dönemi başlamadan önce çok az kimsenin ilgisini çeken çocuk koltukları, 1 Haziran’dan bu yana deyim yerindeyse “Reşat altını” kıymetinde. Taban fiyatı 100, tavan fiyatı 1000 lirayı aşan koltukları edinmede çaresizliğe düşen yurdum insanı, fotografta gördüğünüz çareyi bulmuş. Trafik denetlemesini gerçekleştirenler bu buluşu nasıl görür bilmeyiz ama herhalde bu üretken beyinlere bir ödül vermek lazım…

Çaresizlikten Çare Üretir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!