Çevre Bilincine Ödül

featured

-ÇEVRE BİLİNCİNE ÖDÜL

 

Atık bitkisel yağlar ekotoksik özelliklerden dolayı çevreyle uyumlu olarak yönetilmesi gereken atıklar arasında yer almaktadır. Bu nedenle Çevre ev Orman Bakanlığı’nca bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliği 19.04.2005 tarihi ve 25791 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu konu kapsamında ev hanımı Mehtap Cingöz Tosya’da çevre bilinciyle atık bütün yağları biriktirerek tesise gönderen tek bayan olarak, TAYAŞ Tosya Alternatif Yakıtlar SAN. TİC. A.Ş. ( bitkisel atık yağ geri kazanım tesisi) tarafından ödüle layık görüldü. Kaymakamlık makamında yapılan ödül törende Cingöz’ün ödülünü Tosya Kaymakamı Arslan Yurt takdim etti.

Böyle bir sorumluluk ve bilince sahip olduğundan ötürü Cingöz’ü kutlayan Kaymakam Arslan Yurt ‘ Çevreyi korumak adına göstermiş olunan bu davranış örnek gösterilmelidir.

Aslında bütün bayanlar, kızartmalık atık yağlarını lavaboya, çöpe suya ya da toprağa dökmeden biriktirmeli ve tesislere teslim etmelidir. Bu yağları Lisanslı toplayıcılara ve geri kazanım tesislerine vererek hem çevremize hem ülke ekonomisine katkı sağlayabilirler. Mehtap Cingöz hanımı bu duyarlılığından ve dolayı kutluyorum ve bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum’ dedi.

 

Atık yağları biriktirmesi ve tesise göndermeye başlamasının katıldığı bir seminerden etkilenmesiyle başladığını söyleyen Cingöz ‘TAYAŞ Tosya Alternatif Yakıtlar SAN. TİC. A.Ş. tarafından düzenlenen bir seminere katıldım. Orada bu atık yağların çevreye ne kadar fazla zarar verdiğini öğrendim. Ben de vatandaşlık görevimi yene getirmek için çevreye katkım olsun istedim ve kızartma yaptığım yağları biriktirerek fabrikaya teslim ettim. Bu dünya hepimizin. O yüzden çevreyi korumak adına herkes elinden geleni yapmalı.’dedi.

 

 TAYAŞ Tosya Alternatif Yakıtlar SAN. TİC. A.Ş. yetkilileri çevreyi kirliliğini önlemek adına göstermiş olduğu hassasiyet ve duyarlılık için teşekkürlerini bildirdiler.

Çevre Bilincine Ödül

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!