CHP aday adayından destek ziyareti

featured

07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday olacak milletvekili aday adayları çalışmalarına başladı.

3 Milletvekili kontenjanı olan Kastamonu’da her partiden çok sayıda milletvekili aday adayı bulunuyor. Bazı partiler aday adayları için ön seçim yada temayül yoklaması yaparken bazıları direk aday gösteriyor.

Çalışmalarına destek ziyaretleriyle devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ahmet Yenidünya, Tosya’ya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tosya Teşkilatında İlçe Başkanı Mustafa Söylemez ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.  

Niçin Kastamonu’dan milletvekili aday adayı olduğunu anlatan Prof. Dr. Ahmet Yenidünya şöyle konuştu; “Tabii ki niçin Kastamonu Sorusu sorulabilir? Acaba niçin kariyeriniz itibari ile İstanbul’dan veya bir başka bölgeden değil de Kastamonu’dan adaysınız sorusu sıklıkla soruluyor.

Bu soruya da şöyle bir yanıt vermek istiyorum. Sizler içinden Doğanyurt’tan çıkmış bir ailenin çocuğuyum. Ve işçi bir babanın evladıyım. Dolayısıyla bugüne kadar yapmış olduğum tüm çalışmalarda meslek hayatımda hep çalışarak çaba sarf ederek bir yerlere gelmeye çalıştım. Çok çalıştım. Çalışmanın tek çıkar yolumuz olduğunu çok iyi biliyorum. Babamın ailemin bize nasihatı da öyledir. Biz hep çalışarak bir yerlere gelmeyi hedefledik.

Dolayısıyla bikere Kastamonu hakikaten bizim ülkemizin nadide yörelerinden bir tanesi. İçinden çıktığımız için değil ama hakikaten öyle. İnsanımızın güzelliği. Toplumun aynası olması. Toplumsal hassasiyetimizin inansımızda toplanması. Şöyle Kastamonu’ya gelip baktığınızda Kastamonu maalesef ülkemizde hak ettiği yerde değil. Hak ettiği yere getirilmesi için Kastamonu bi,kere Kastamonu’nun en büyük sorunun çözmesi lazım. Kastamonu temsil sorununu çözmesi lazım. Kastamonu’yu layıkıyla hakkıyla temsil edilmesini sağlayan bizim vatandaşlarımızın halkımızın destek olması onları desteklenmesi lazım dolayısıyla bu bir Kastamonu halkı açısından yapmamız gereken şeyler adına bunu bir başlangıç olarak görüyorum. İnşallah biz bu seçimlerde bunu çözeceğiz”

Seçildikleri takdirde halkın yanında olacaklarının altını çizen Yenidünya konuşmasına şöyle devam etti; “Biz bireyin hak ve özgürlüklerinin yanındayız. Bireyin hak ve özgürlüklerini savunuyoruz. Kastamonu’nun gelişmesi ve kalkınması için çalışacağız. En önemlisi Kastamonu’nun temsil sorununu çözeceğiz. Kastamonu’nun milletvekili olacağız, Tosya’nın milletvekili olacağız. Sorunları tespit ettik projeleri hazırladık.

Kastamonu’da Tıp Fakültesi ihtiyaç, Hukuk Fakültesi ihtiyaç. Ben Kastamonu’da ikinci üniversitenin Tosya’da kurulması için çalışacağım. Üniversitede senato üyeliği, Adalet Meslek Yüksekokulu kurucu müdürlüğü ve dekan yardımcılığı görevlerinde bulunduğum için süreci biliyorum. Doğru bölümler seçilirse Kastamonu değil 2 üniversiteyi 5 üniversiteyi bile kaldırır. Ben öğrencisi olmayan üniversite görmedim” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi Tosya Teşkilatında İlçe Başkanı Mustafa Söylemez ve parti yöneticileriyle bir araya geldi, partililerden destek istedi. 

 

Prof. Dr. Ahmet Yenidünya kimdir?

İstanbul Üniversitesinden 1995 yılında mezun oldu 20 yıldır Marmara Üniversitesi hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

Marmara Üniversitesi’ne Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Adalet Meslek Yüksekokulu kuruculuğu ve müdürlüğü, Marmara Üniversitesi’nde senato üyeliği yaptı.

Adli Tıp Kurumunda Trafik İhtisas Dairesinde 2.nci kamu görevlisi olarak da görev yaptı.

Ceza Hukuku Bilim yönünden pek çok Hukuk Fakültesinde okutulan ders kitaplarının yazarları arasında.

Ceza Hukuku dışında pek çok sivil toplum kuruluşunda da topluma hizmet projelerinde çalışmaları var.

CHP aday adayından destek ziyareti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!