‘Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır’

featured

Kaymakam Türköz;’’Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı en iyi şekilde yarınlara hazırlamak, en temel görevimizdir.’’

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin İpek ve Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Şeker ile Akbük İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Akbük İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Azak’tan okul hakkında brifing alan Kaymakam Türköz, ilkönce öğretmenler odasında öğretmenler ile sohbet ederek istek ve sorunlarını dinledi. Daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle aynı sıraları paylaşan Kaymakam Türköz, öğrencilerin yakın ilgisiyle karşılaştı.

Öğrencilere sorduğu sorulardan aldığı cevaplar karşısında öğrencilerin eğitim seviyesinden memnun olan Kaymakam Türköz, “Sizler, ülkemizin geleceğisiniz. Sizlerin aldığı başarılı eğitimler ülkemizin aydınlık geleceğini yakından ilgilendiriyor. Devletimiz sizlerin başarılı ve bilgili birer birey olarak yetişmeniz için tüm imkanlarını seferber ediyor. Bizlerde bu kapsamda ilçemiz genelindeki bütün okulları ziyaret ederek sizlerin istek ve sorunlarınızı dinliyor, okullarımızdaki eğitim seviyelerini tespit ederek,sizlerin eğitim sevilerini saha yukarıya çıkartabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Görüyorum ki öğretmenlerinizi can kulağıyla dinleyerek çok güzel bir eğitim almış ve bizlerin çalışmalarını boşa çıkartmamışsınız” dedi.

Okul yemekhanesini de ziyaret eden Kaymakam Türköz, öğrencilerin yedikleri yemekleri ve yemek yerken kullandıkları malzemeleri inceledi. Okulun fiziki yapısını da inceleyen Kaymakam Türköz, öğrencilerin yemekhane ile okul binası arasında ki yolda yağışlı günlerde ayaklarının çamur olduğunu belirtmesi üzerine, en kısa süre içerisinde bu alanın parke yapılacağı sözünü verdi.

Ziyaretler ilgili bir açıklama yapan Kaymakam  Türköz, “Öğrencilerimizin sağlıklı ve modern ortamda eğitim görmeleri en tabii haklarıdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı en iyi şekilde yarınlara hazırlamak, en temel görevimizdir. Eğitimli bir toplumun geleceğe güvenle bakacağı kaçınılmazdır. Her konuda eğitim, bilginin, yeteneğin ve deneyimlerin gelişimini sağlayacaktır. İlköğretimde verilen temel eğitim, bilgi ile birlikte öğrencilerin davranışlarını etkilemektedir. İlköğretim sadece ortaöğretime öğrenci hazırlayan bir öğrenim basamağı değildir. Aynı zamanda bireyi yaşama hazırlar. İlköğretim bir yurttaşın tek başına yaşamını sürdürebilmesi, mutlu olabilmesi, hatta toplumsal kalkınmaya katkıda bulunabilmesi için bilmesi gerekenlerin öğrenildiği ve öğretildiği bir öğrenim basamağıdır. Bu anlamda ilçemizdeki eğitim seviyesini daha da yukarıya çıkartabilmek için Kaymakamlık olarak yoğun çalışmalar yapıyor ve bunun meyvelerini de alıyoruz” diye konuştu.

 

‘Çocuklarımız Geleceğimizin Teminatıdır’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!