Coşkuyla Kutlandı

featured

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de coşkuya kutlandı.

Kutlamalar saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.  İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsmail Kesgin yaptı.  Kesgin konuşmasında ”Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99.ncı yıl dönümü. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur.

Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından turnuvalarda dereceye girenlere ödül ve kupaları verildi. Okul sporlarında dereceye girenlere kupa ve ödül verilirken il ve ülke genelinde derece yapan sporcular da unutulmadı. Atıcılık sporu tramp atışlarında Türkiye derecesi yapan Tosya İdman Yurdu Spor Kulübüne, güreşte takım halinde Kastamonu il birincisi ve il üçüncüsü olan Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesine, futbolda Kastamonu 2. Amatör Küme Şampiyonu olan Tosyaspor’a kupa ve ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Tosya Ahi ve Yaren Derneği Mehter Takımının verdiği mehteran konseri izleyicilerden büyük alkış aldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Ergün Hasgül, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Karakaş, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Firuze Soyak, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Vergi Dairesi Müdürü Yüksel Yormaz, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Hasan Demirci, SGK Müdürü Fatih Baran, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Yırtıcı, Özel İdare Müdürü Mustafa Kayacı, KHGB Müdürü Recep Keçeci, okul müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Çataloğlu

 

Coşkuyla Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!