Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

featured

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98.nci yıl dönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Kaymakam A. Ferhat Özen Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti. Tebrikatın ardından Cumhuriyet Meydanında kutlama töreni yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam A. Ferhat Özen yaptı. Kaymakam Özen;”Cumhuriyetimizin ilanının 98’nci yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde öncelikle tük halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve karalılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer Cumhuriyet ile taçlandırılarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşku ile kutluyoruz” diye konuştu.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Günün anlam ve önemin belirten şiirlerin okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu okul korusunun seslendirdiği birbirinden değerli parçalar izleyicileri mest etti.

Kutlamalar öğrencilerinin tören geçişi ile sona erdi.

Kutlamalara Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, Vergi Dairesi Müdürü Hasan Demirci, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Örü, CHP İlçe Başkanı İsmail Okuducu, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Güvenç, MHP İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, Belediye Meclis Üyeleri Şerafettin Çiçek ve Cihan Çetin, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!