Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

featured

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlandı.

Kutlamalar 28 Ekimi Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. 29 Ekim günü İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin’in saat 09.30’da makamda tebrikleri kabul etmesinin ardından saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında kutlama devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Deniz Pişkin ve beraberinde Belediye Başkanı kazım Şahin ile birlikte öğrencilerin ve törene katılan halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Deniz Pişkin yaptı. Kaymakam Deniz Pişkin konuşmasında; “Sevgili Vatandaşlarım, bugünlere kolay gelmedik. Seferberlikten, kıtlıktan, gidip dönülmeyen yerlerden cephelerden geldik. Yolsuz, okulsuz, ilaçsız, ışıksız günlerden geldik. Düğüne gider gibi cenge giden yiğitleri, cephenin mermisini canının paresinden yeğ tutan anaları arkamızda koyup geldik. Cephe yolu gözleyen annelerimizi, gözü yaşlı ninelerimizi arkamızda koyup da geldik.

Yemen’den Cezayir’den ve Balkanlardan, Kafkaslardan ve anaların babaların ümidini kestiği Çanakkale’den, Kazan’dan, Kerkük’ten, Kıbrıs’tan geldik. Velhasıl bu vatan kimin sorusuna en güzel cevabı vererek geldik” dedi.

Okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Tosya İlkokulu halkoyunları ekibinin hazırladığı ve beğeni ile izlenen yaren gösterileri vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Namık Kemal Ortaokulu müzik korosu tarafından seslendirilen parçalar izleyicilerden beğeni toplarken Tosya İdman Yurdu jimnastik ekibinin gösterileri dikkatle takip edildi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Namık Kemal Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Bölge Bölge Türkiyem” adlı gösteri ve Tosya Ahi Evran Ocağı Mehteran takımı gösterileri yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçişi ile sona erdi.

 

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!