Devlet iş veriyor çalışan yok!

featured

Devlet iş veriyor çalışan yok!

15 kişilik İŞKUR Projesine 7 başvuru

Tosya Belediyesi – İŞKUR işbirliğinde  15 kişi istihdam edilmek üzere uygulanacak olan  Toplum Yararına Çalışma Projesi 3 Ekim 2011 tarihinde başlayacak.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola ve İŞKUR yetkililerinin katıldığı toplantıda, Başkan Kazım Şahin tarafından çalışma koşulları anlatıldı.

Proje kapsamında şehrin daha güzel görünüm kazanması, düzenli trafik akışı ve yayaların daha rahat ve güvenli olması için 15 kişilik proje ekibi tarafından  kaldırım çalışmaları yapılacak.

Tosya Belediyesi ve İŞKUR tarafından işsizliği önlemek amacıyla kısa dönemler halinde uygulanan projede toplam 15 kişi istihdam edilecek. Daha önceki dönemlerde başvuru sayısının fazla olmasından dolayı proje faydalanıcıları Noter huzurunda yapılan kur’a çekilişi ile belirleniyordu. Yeterli başvuru olmadığı için başvuru sahibi 7 kişi işe alındı.

Başvurular devam ediyor

Projede yer almak isteyenler için başvurular devam ediyor.  Proje devam ederken başvuru yapılması halinde ise işe alınacaklar 31 Aralık 2011 tarihine kadar çalışacak.

Fayda sahiplerine asgari ücret maaş ödenecek olup sigorta primleri ödenecek. İŞKUR projesinden 2 yıl içinde toplamda 6 ay çalışanlar başvurabileceği gibi işsizlik maaşı alanların projede çalıştığı süre dondurularak iş bitiminde işsizlik maaşları kaldığı yerden devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

Devlet iş veriyor çalışan yok!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!