DOLU 1000 DÖNÜM EKİLİ ARAZİYE ZARAR VERDİ

featured

                

 

DOLU 1000 DÖNÜM EKİLİ ARAZİYE ZARAR VERDİ

Tosya’ya bağlı Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köylerinde meydana gelen dolu yağışı, ekili arazilere büyük zarar verdi.

Yaklaşık 800 kişinin yaşadığı Zencirlikuyu,Yenidoğan ve Çaykapı köylerinde Pazartesi günü akşamüzeri başlayan dolu yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dolu yağışı sonucu 1000 dönüm arazide ekili bulunan ürünler zarar gördü.

 
 
 
 
Zencirlikuyu köyünün 15 yıllık muhtarı İsmail Yüce(64) ve aza Erol Bayrak(46), yaptıkları açıklamalarda,’’Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köyleri birbirine komşu köylerdir. Bu komşu köylerde 200 hanede yaklaşık 800 kişi yaşamaktadır.
 
 
 
 
 
 
 
Bu komşu köylerimizle birlikte 1000 dönüm araziyi ortak olarak kullanıyoruz ve  buradan gelen gelirle geçimimizi temin ediyoruz. Pazartesi günü akşam üzeri başlayan şiddetli dolu yağışı, 1000 dönüm arazide ekili olan ürünlerimizi mahvetti. Şiddetli dolu yağışı, bir yıl boyunca emek verdiğimiz  ürünlerimize yaklaşık yüzde 80 gibi bir oranda zarar verdi. Çiftçiliğin dışında başka bir yerden gelirimiz olmadığı için köylüler olarak çok zor durumdayız. Devletimizden bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Zencirlikuyu, Yenidoğan ve Çaykapı köylerinde yaşayan vatandaşların, S.G.K, Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarımızın devlet büyüklerimiz tarafından ertelenmesini istiyoruz’’diye konuştular.
 

 

 

 

DOLU 1000 DÖNÜM EKİLİ ARAZİYE ZARAR VERDİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!