Dolunun  Yaraları Sarılmayı Bekliyor

featured

16 Haziran 2011 günü Tosya’ya bağlı Dağardı, Akbük, Çifter, Yukarıkayı ve Suluca köylerini vuran dolu yağışının üzerinden iki hafta geçti.

İlçemiz Tarım İlçe Müdürü Ali Gümüş’ün teyit ettiği gazetemize ulaşan bilgilere göre, dolu afetinden anılan köylerimizde 6250 dekar arazide hasar meydana gelmiş ve bu arazilerden üretim yapan 600 çiftçi ailesi yararlanmakta idi. Yine İlçe Tarım Müdürümüz Ali Gümüş’ün verdiği bilgiye göre, arpa, buğday, çavdar, fiy, çeltik; çeşitli sebze, meyve ve üzüm bağları zarar görmüş bulunuyor.

Yaşanan afetin doğurduğu zarar, ürünlere göre farklılıklar göstermekle beraber; hasarın %20 ila %80 arasında değiştiği ifade edilmektedir.

Kendileri ile görüştüğümüz üreticiler ve ilgililer, yaşanan afetten doğan hasara ilişkin tüm resmi raporların ilgili mercilere intikal ettirildiği, ancak özellikle Tarım Sigortası yaptırmamış üreticilerin yoğun bir sıkıntı içinde bulunduklarını öğrenmiş bulunuyoruz.

Mağdur hemşerilerimiz adına dileğimiz, yaşanan afet sonrası düzenlenen resmi raporların da dikkate alınarak üreticilerimizin başta Ziraat Bankası olmak üzere, diğer resmi ve yarı resmi kamu iktisadi teşekküllerine olan borçlarının ertelenmesi için biran önce harekete geçmeleri gerekiyor.

Yetkililerden yardım bekleyen anılan köylerde yaşayan üreticiler, daha şimdiden maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını, bırakınız üretici olarak çeşitli kalemlerden luşan borçlarını ödemeyi, günlük harçlıklarını temin dahi zorlandıklarını ifade etmişlerdir.

 

 

Dolunun  Yaraları Sarılmayı Bekliyor

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!