Dünya Süt Günü

featured

Dünya Süt Günü Devrekâni’de Kutlandı

Dünya Süt Günü nedeniyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen , etkinlik 26.05.2014 tarihinde,  saat 14.00’de, İlimiz Devrekâni İlçesi Meslek Yüksek Okulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Devrekâni İlçesinde kutlanan Dünya Süt Günü programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı,  Protokol konuşmaları, Mehteran geçişi, folklör ve davul zurna ekibinin gösterileri ile devam etti.  

Programa Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Kastamonu Milletvekili Emin ÇINAR, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, Vali Yardımcısı Mustafa SARIKAYA, Devrekâni Kaymakamı Ercan ERKOL, Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz ALİ USTAOĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, kurum amirleri  öğrenciler, veliler  ve halk katıldı.

Proğramda  katılımcılara bol bol süt dağıtımı yapılarak, sütün hayatımızdaki önemine dikkat çekildi. 

Sütün ekonomik değerinden bahseden,  Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN; “  Devrekani ilçesinde günde 90 ton süt üretilmesi, gerek Devrekani ekonomisi gerekse ilimiz ekonomisi için son derece önemli bir olay. Tabi bu süt üretiminin artırılmasının yanında, sütün işlenmesi konusunda da yatırım yapmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda biz organize sanayi bölgesinde bizden yer talep eden işletmemize yer tahsisinde bulunduk. Bugün İl İdare Kurulundan da öğle zannediyorum gerekli kararlar çıktı. Bu firmamızın da organize sanayi bölgesinde kapasite artırımını gerçekleştirecek yatırımı sayesinde de sütümüzün değer fiyatından satılması, daha iyi bir fiyatla satılması ve ekonomiye daha fazla katkıda bulunması yönünde önemli bir mesafe alacağımı düşünüyorum. Süt üretimi ile ilgili olarak, sütün sağlıklı bir şekilde toplanması da son derece önemli.  Biz Valilik olarak, İl Özel İdaresi olarak sütün sağlıklı bir şekilde soğuk zincir kapsamında toplanması içinde gerekli her türlü yatırımı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yakın zamanda istek ve arzusu olan köylerimizin taleplerini değerlendirip soğuk zinciri olmayan köylerimize de, kurulması için gerekli çalışmaları yapacağız.” dedi.

“Dünya Süt Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor aktivitelerinde  dereceye girenlere ödülleri Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN tarafından takdim edildi.  

Kastamonu Valiliği / Basın

 

 

 

 

 

Dünya Süt Günü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!