Eker, Çin sarımsağına dur dedi

featured

Eker, Çin sarımsağına dur dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’i makamında ziyaret etti.

Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu ile birlikte Bakan Eker’i ziyaret eden Gülşen, Taşköprü ve Kastamonu’da ki tarımsal faaliyetler ve çalışmalar hakkında Eker’e bilgi verdi.

Ziyarette Taşköprü’ye dikilen Çin sarımsağının ekiminin önlenmesi için Bakan Eker’den destek istenmesi üzerine Eker, Taşköprü’ye özgü olan sarımsağın tohumunun sertifikalandırıldığı takdirde ilçede Çin yada başka menşeli sarımsak ekiminin ortadan kalkacağı önerisini sundu.

Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu’da Bakan Eker’e teşekkür ederek en kısa sürede gerekli kurumlarla diyaloga geçip Taşköprü sarımsağını sertifikalandıracaklarını kaydetti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ise Taşköprü sarımsağının türünün en kalitelisi olduğunu ve diğer sarımsaklarla rekabet etmekte hiçbir sıkıntılarının olmadığını fakat Çin sarımsağıyla fiyatı ve maliyeti düşük olmasından dolayı rekabet etmekte zorlandıklarını kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’de yasalar gereği ithalatın doğrudan engellenmesinin söz konusu bulunmadığını fakat Taşköprülü sarımsak üreticisinin emeğinin karşılığı alabilmesi ve mağdur olmaması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Kastamonu Milletvekili Gülşen’de Bakan Eker’e desteklerinden ve önerilerinden dolayı teşekkür ettikten sonra ziyaret sona erdi.

Mehmet TUĞCU-Taşköprü

 

 

Eker, Çin sarımsağına dur dedi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!