Ekmeklerini 47 Yıldır Taştan Değil Hurdadan Çıkarıyorlar

featured

Ekmeklerini 47 yıldır taştan değil hurdadan çıkarıyorlar

Niğde`nin Bor ilçesinden “Geçti Bor`un pazarı, sür eşeği Kastamonu`ya” diyerek 1963 yılında Kastamonu`ya gelen Eyüp Sabırlar, 47 yıldır hurdacılık yapıyor ve “İş yok diye kimse ağlayıp sızlamasın, çalışana iş var” diyor.

Kastamonu Kuzeykent Sanayi Sitesi`nde hurdacılık yapan ve 20 kişiye işveren Sabırlar Hurda`nın sahibi Eyüp Sabırlar 1963 yılında Niğde`nin Bor kazasından geldiği Kastamonu`dan bir daha hiç ayrılmayarak hurdacılık mesleğini 47 yıldır devam ettiriyor.

Hurdacılıktan kazandıklarıyla nakliye sektörüne de giren ve nakliyecilik sektöründe Kastamonu`da üst sıralarda olduğunu söyleyen Eyüp Sabırlar, Kastamonu`ya gelişini söyle anlattı:

“Biz Niğde`nin Bor ilçesindeniz. 1963 yılında Kastamonu`ya geldik. Bizim ilçede bir söz vardır. Geçti Bor`un pazarı, sür eşeği Niğde`ye diye. Biz eşeği Niğde`ye değil de, iyi ki Kastamonu`ya sürdük. 47 yıl önce seyyar bir el arabasıyla geldim. Benim buraya geldiğimde Aşağıimarette bina bile yoktu. Her yer bahçeydi. Ekmeğimizi bu şehrin hurdasından kazandık. Kazanmaya da devam ediyoruz. İşlerimiz Allah`a şükür iyi. Bugün yapılan ticaret eski günlere göre daha çok iyi. Çalışana iş var. Çalışmazsan ekmek yok. Şu an 20 kişiye ekmek veriyoruz. Çalışanlarımız hep Kastamonulu. Kastamonu`nun yıllık hurda rezervi 10 bin ton. Herkese yetecek kadar da bereketli bir şehir.”

Eyüp Sabırların oğlu Timur Sabırlar da babasıyla birlikte hurdacılık mesleğine soyunarak 20 yıldır hurdacılık yapıyor. Sabırlar Metal ve Nakliye`nin sorumlusu Timur Sabırlar, “Bir daha, dünyaya gelsem yine hurdacı olurum. Çok bereketli bir meslek. Bu meslekten kazandığımızla Sabırlar Nakliye`yi kurduk. Azimli çalışmak başarıyı getiriyor. Biz bugünlere gelene kadar hiç yorulmadan gece gündüz çalıştık. Halen daha çalışıyoruz. Yan gelip yatmıyoruz. Ben kapıma gelen dilenciyi kovarım. Ama gerçek ihtiyaç sahibini de kucaklarım, geri çevirmem. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Kastamonu ve insanlarını çok seviyoruz. Artık bizde Kastamonulu sayılırız” dedi.

haberx

Ekmeklerini 47 Yıldır Taştan Değil Hurdadan Çıkarıyorlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!