Emniyet kemeri takmayan sürücü drone’a yakalandı

featured
TOSYA D-100 KARAYOLUNDA EMNİYET KEMERİ TAKMAYAN SÜRÜCÜ DRONE YAKALANDI. (SEDAT AĞACIKOĞLU/KASTAMONU-İHA)

İlçemizden geçen D-100 Karayolunda polis ve jandarma ekiplerince yapılan trafik uygulamasında, emniyet kemeri takmayan sürücüler drone ile tespit edilerek cezalandırıldı.

İçişleri Bakanlığının 15 gün önce başlattığı ‘100 Günlük Eylem Planı’ kapsamında ülke genelinde başlattığı trafik uygulamaları Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından ilçemizde de gerçekleştiriliyor. Uygulama kapsamında ilçemiz D-100 Karayolunda polis ve jandarma ekiplerince yapılan trafik uygulamasında kural ihlali yapan sürücüler drone ile tespit edilerek cezalandırıldı. Emniyet kemeri takmadığı drone ile tespit edilen ve ceza kesilen bir sürücü emniyet kemerinin can kurtarmayacağını söyleyerek tepki gösterdi.

Yapılan dronelu uygulamada havadan çekilen görüntülerde emniyet kemeri takmadığı tespit edilen Cahit Bekçi isimli Erzurumlu tır şoförü, kesilen cezaya sitem etti. Bekçi, “Siz beni neden uyarmadınız? Emniyet kemeri takmak insanın canını kurtarmaz. Siz nereden çıkarıyorsunuz? Vaktin saatin geldi ise trafik kazasında ölürsün. Kemer takılı olsa da ölürsün takılı olmasa da ölürsün” dedi.

Kesilen ceza tepki gösteren tır şoförünü sakinleştirmeye çalışan polisler uygulamanın 15 gün önce başladığını belirterek vatandaşların bilgilendirildiğini ifade etti.

Emniyet kemeri takmayan sürücü drone’a yakalandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!