Etik Kurulu Başkanı ve Kastamonu Valisi Özboyu Köyü’nde

featured

Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ve Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz Özboyu Köyü’nü ziyaret ederek yangın yerinde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz gece ilçemiz Özboyu Köyü’nde 8 evin yandığı, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı yangın faciasının ardından dün TBMM eski Başkanı ve Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ile birlikte Özboyu Köyü’nü ziyaret etti.  Yangın yerinde incelemelerde bulunan Başkan Toptan ve Vali Karadeniz Kaymakam Deniz Pişkin’den yağın ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köylülere geçmiş olsun dileklerini ileten Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, “dün akşam bir yangın oldu bir yaşlı hanımefendiyi kaybettik. Köye gidip başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletelim istedik. Onun için buradayız” dedi.

Vali Yaşar Karadeniz  de gazetecilere yaptığı açıklamada; “Akşam 21.30 sıralarında çıkan yangında bir vatandaşımızı burada kaybettik çok olumsuz ulaşım şartları vardı akşam. Buna rağmen söndürme çalışmalarını arkadaşlarımız itfaiyelerinden her arazözle diğerine pompalamak suretiyle suyu ancak ulaştırabildiler çünkü itfaiyelerin git gel manevra yapacak güzergahı kapalıydı. Ve amaç da o yanan evlerin dışında yangının sıçramaması için çaba gösterildi. Ama maalesef 7 evimiz yandı 1 canımızı kaybettik. Hem köyümüzün halkına başsağlığı diliyorum hem geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra zaten akşamdan beri gerek AFAD olsun, gerek diğer ekiplerimiz olsun burada köyümüzün yanında. Her türlü desteği veriyorlar. Bundan sonra da her türlü köyle ilgili yapılması gereken ne varsa il olarak devlet olarak gerekeni yapacağız” dedi.

Etik Kurulu Başkanı ve Kastamonu Valisi Özboyu Köyü’nde

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!