Ezan Okuma Yarışması Finali Rize de Yapıldı

featured

HAFIZLIK VE EZAN OKUMA YARIŞMASI FİNALİ RİZE`DE YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Türkiye İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan Okuma Final Yarışması Rize`de yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi`nde düzenlenen törende, Kur`an`a hizmet edenlere önem verdiklerini ve önemsendiklerini belirterek, “Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Bu nedenle toplumsal hayatta görev alacak insanların çok iyi yetiştirilmesi gerekir. Hafızlık ve ezan okuma yarışmaları da bu çalışmaların bir parçasıdır“ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik de hafızlığın temel esprisinin Kur`an`ın korunması olduğunu ifade ederek, “İlahi öğretiler muhatapları tarafından iyi korunup sonraki nesillere aktarılmalıdır. Kur`an`dan önce ilahi öğretilerin korunmasında yeterli titizlik gösterilmeyince sonraki nesiller yüce öğretilerden mahrum kalmışlardır. Sonra da bu boşluk din adamlarınca doldurulmaya çalışılmıştır“ diye konuştu.

Kur`an`ın korunmasının onbinlere mal edildiğini kaydeden Çelik, “Bu görev sadece din adamlarına bırakılmamıştır. Bu inisiyatif tüm Müslümanlar tarafından görev kabul edilmiştir“ dedi.

Hafızlık yarışmasında 3 soru sorulan yarışmacılardan Kur`an-ı Kerim`in çeşitli surelerini ezbere okumaları, ezan yarışmasında ise belirli makamda ezan okumaları istendi.

Hafızlıkta İstanbul Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesinden İsa Sarıkaya birinci, Denizli Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Sarıkaya ikinci oldu. İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hamza Özkurt ile Rize Anadolu İmam Hatip Lisesinden İsa Topal üçüncülüğü paylaştı.

Ezan okuma yarışmasında ise İstanbul İmam Hatip Lisesinden Abdurrahman Ayvaz birinci, Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Demirarslan ikinci, Kastamonu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatih Odabaşı üçüncü seçildi.

Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Ezan Okuma Yarışması Finali Rize de Yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!