Gazi ve Şehit Anneleri

featured

Ana sözünün sık kullanıldığı bu günlerde 9 ay karnında taşıdığı, emzirip can verdiği, uykusunu feda edip yavrusu ile yatıp onunla hayat bulan en kutsal varlık anaya sevgi ve umut veren Tosya Müftülüğü Din Görevlileri Derneği “Anneler Günü” için bir çağrı yaptı “Yılın Annesi, Gazi ve Şehit Annelerinden seçilsin”

Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı ile Tosya Din Görevlileri Derneği Başkanı H. İbrahim Ünal ve Dernek Yöneticileri 7 Haziranda Şırnak’ ta kurulan bir pusuda saldırıya uğrayan ve başından aldığı kurşunla ağır yaralanıp 7 ay bitkisel hayat yaşayan Fırat Zorba ve ailesini ziyaret ettiler.

Şimdi yatağa bağımlı olarak yaşayan Jandarma Komando Uzm.Çvş. Fırat Zorba’nın nefes alıp vermesi ana Kezban Zorba için yeterli. 7 ay boyunca bitkisel hayat yaşayan oğlu için hastane çevrelerinde yatan ve gözyaşı döken Kezban Zorba, en büyük ödülü oğlunun yaşıyor olmasında buluyor.

Polis emeklisi baba Hüseyin Zorba ve anne Kezban Zorba, tüm zamanlarını evlatlarına ayırırken; hayatta tek istekleri evlatlarının yürüyebilmesi, oturup sohbet etmesi ve evlatlarının sıkıntılarının büyük bölümünden kurtulmuş olması.

Ziyaretçi akınına uğrayan Gazi Fırat Zorba ve ailesini en son ziyaret edenler arasında Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı ile Tosya Din Görevlileri Derneği Başkanı H.İbrahim Ünal ve dernek yöneticileri oldu. Kederli gazi ailesini ziyaretlerin çokluğunun mutlu ettiğini belirten aile, bu ziyarete de sevindi.

Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı, “Fırat Zorba’nın iyiye gitmesini ve kımıldaması, kısa süreli de oturmasını sevindirici bulduk. Bunda emeğinin tartışılmayacağı ve yerinin dinimiz ve tüm yaşamda bilinmesi gereken unsurların başında yer alan “ana” sözünün, özünde yatan gerçeğin bu gün burada sergilenmesi, bizleri duygulandırdı. Ana için evlat, uğruna canını feda edeceği bir kaynaşma noktası. Bu gün burada gördüğümüz, kurulan tuzaklarda hain kurşunlara hedef olan, vatanı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı canını ortaya koyan bir evladın, vatan ve evlat sevgisi için yaşanan bir umudun göstergesi. Bizler, Tosya Müftülüğü ve Din görevlileri olarak, Mayıs ayı ikinci haftasında kutlanan “Anneler Günü” için Fırat Zorba’nın annesi Kezban Zorba ve tüm gazi ve şehit Annelerinin yılın anası ilan edilmesini istiyoruz. bu konuda Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Kastamonu Valimiz Mustafa Kara’nın girişimlerini bekliyoruz” dedi. (İŞ)

Gazi ve Şehit Anneleri

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!