Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

featured

Tosya Devlet Hastanesi’nde olası bir yangında hastanenin en kısa zamanda tahliye edilmesine yönelik olarak yapılan yangın ve afet tatbikatı yapıldı.

 

Tosya Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından düzenlenen yangın ve afet tatbikatı Yeni yapılan Tosya Devlet Hastanesi bahçesinde yapıldı. Tatbikata Hastane Yönetimi Başhekim Ahmet Karakuş Hastane Müdür Muzbilgin ev sahipliği yaparken Belediye Başkan yardımcısı Fazıl Ateş, Kastamonu Kamu Hastaneler Kurumu Sekreterliği Sivil Savunma Uzmanı Halide Atalay, İtfaiye Amiri Sait Aydın  katıldı.

Tatbikat bina içinde suni yangın oluşturması ve yangın alarmının ötmesiyle başladı. Hastanede görev yapan sağlık personeli, ATT’ler ve hastanenin güvenlik görevlileri yangın anında içerde kalan hastaları sedyelerle dışarıya çıkardı. Olay yerine gelen Kargaz Ekipleri ve Elektrik ekipleri doğalgaz ve elektrikleri kesti.

 

MAHSUR KALANLAR BALKONDAN ALINDI

Gerçeğini aratmayan yangın tatbikatında, yangın olduğuna dair anonsun ardından, hastane bahçesinde itfaiye ve ambulans yerlerini aldı. Hastanede kalan hastaların güvenli bölgeye taşınmasının ardında üst katta mahsur kalanlar hastane balkonundan itfaiye merdivenleri ile indirildi.

Hastaneye tanıdıklarını ziyarete gelen çok sayıda vatandaşlar ise yapılan tatbikatı heyecanla takip ettikleri görüldü.

Tatbikatta hastane personellerine olası yangınlarda yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiği anlatıldı. Hastane bahçesine yakılan ateşte hastane kat grevlileri sıra ile ateşi söndürdü.

Hastane başhekimi Ahmet Karakuş yapılan tatbikattan sonra gazetemiz muhabirlerine açıklama yaptı. Karakuş; tatbikatta katkısı olan, katılan tüm itfaiye ve sivil savunma ekiplerine, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, Allah gerçeğini nasip etmesin ama bu tür olaylara hazırlıklı olmamız lazım, dedi.

Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!