Görevdeki 5 Yılını Değerlendirdi

featured

Tosya TSO Başkanı Metin Ekşi, Görevdeki 5 Yılını Değerlendirdi

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Ekşi, görevde bulunduğu süre içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili  açıklamalarda bulundu.

Başkan Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlk olarak 2013 yılında yapılan seçimler sonucu göreve geldiğini hatırlattı.

Tosya Ticaret ve Sanayi Odamızın 640 üyesinin bulunduğunu belirten Başkan Ekşi, açıklamasında şunları dile getirdi; ” Bölgemizdeki  büyük sanayi kuruluşları çoğunlukla şehrimizde faaliyet göstermektedir. 2016 TÜİK verilerine göre Kastamonu’ da ihracat yapan 35 firmadan 18 tanesi Tosya’da üretim yaparak ilçemizin adını tüm dünyaya duyurmaktadır. Tosya’mıza, bölgemize ve ülkemize hem ekonomik hem istihdam alanında önemli katkılar sağlayan sanayi kuruluşlarımızın değerli temsilcileri odamız çatısı altında bir araya gelmektedir. Çeşitli sektörlerde binlerce kişinin çalıştığı sanayi kuruluşlarımızın  sorun ve istekleri de doğal olarak büyük oluyor. Sadece oda üyelerimizin değil şehrimizde faaliyet gösteren bütün emekçilerimizin hem üretim hem pazarlama alanında ki taleplerini yerine getirebilmek için  yoğun çalışmalar yaparak bir birinden başarılı projeleri uygulamaya geçirdik.

Görev süremiz içerisinde yaptığımız çalışmaların bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

–  KOSGEB tarafından vatandaşlara kendi iş yerini kurması ve  mevcut iş yerini  geliştirebilmesi  için önemli destekler verilmektedir. Bu desteklere proje hazırlayarak müracaat yapılmaktadır. Proje hazırlamak için ise, “Girişimcilik Belgesi” gerekmektedir. Bu belgeyi alabilmek için ilçemizde kurs açılmasını ve her yıl 150 kişinin belge almasına imkan sağladık.

-Sanayici iş adamlarımız ihracatı geliştirmek adına dış tic eğitimleri yaptırdık.

– Kapı Sanayicileri Derneğini  (KAPI-DER) kurduk ve ilçemizdeki kapı üreticilerini bu çatı altında topladık. KAPI-DER olarak hazırladığımız “Dünyanın Kapısını Üretiyoruz” sloganı ile başlattığımız projemiz Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildi ve ilk meyvelerini üretici dernek üyesi arkadaşlarımız almaya başladılar.

– KAPI-DER olarak aldığımız destekle, Katar, Dubai, Güney Afrika, Kuzey Afrika, Gana ve Fildişi Sahili gibi ülkelerde açılan dünyanın en büyük uluslar arası fuarlarına iş adamlarımızın katılmalarını ve oralarda ürünlerini sergileme imkanı sağladık.

-Katar, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika ve Kuzey Afrika’ lı iş adamlarını Tosya’ya getirdik. İşletmelerimizi gezdirip ürünlerimizin dünya pazarına açılmasına katkı sağladık.

-İş adamlarımızla birlikte yoğun bir şekilde uyguladığımız yurt dışı pazarlama mesaisinin karşılığı bir çok farklı sektörde yapılan anlaşmalarla alındı.  Bu başarılı çalışmalar sayesinde şu anda iş adamlarımız Tosya’dan  yapılan ihracata yenilerini ekledi  Allah’a şükür.

– Her sektörde olduğu gibi bütün dünyayı Çin ürünleri sarmış durumda. Bizlerde Çin kapısının Türkiye ye gelişini engelleyerek esnafımızın elini güçlendirdik.

-Tosya TSO’ nun  500 metrekare olan arsası üzerine toplam 2 bin metrekare kapalı alanı olan  3 katlı bina inşaatına başladık ve kaba inşaatını bitirdik.

-Bölgesinde emsali olmayan modern TSO binamızın temel atma törenine davet ettiğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ ndan ilçemize yeni bir ilk öğretim okulu  yapma sözü aldık. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bahsi geçen TOBB destekleri ile yapılacak olan okulumuzun hayata geçmesi için sayın Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile gerekli görüşmeleri  gerçekleştireceğiz.

Tosya TSO olarak bir yandan, şehrimizde faaliyet gösteren üreticilerimizin, üretim, istihdam ve pazarlama gibi alanlarda yaşadıkları sorunlara çare üretirken, diğer yandan ilçemizin kalkınarak gelişmesi yönünde de çalışmalar yaptık.Bu bizim sorumluluğumuzda değil veya bu bizi ilgilendirmez demeden, Tosya’mızın yaşam kalitesini yükseltmek için,başta Sayın Kaymakam’ımız Deniz PİŞKİN ve Belediye Başkanımız Kazım ŞAHİN ve TOSYA TİCARET VE SANAYİ ODASI personeli, oda yönetimi, Meclis üyelerimiz ile konu ile ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla birlikte el ele vererek sürdürülebilir bir kalkınmanın lokomotifi olduk. Bilindiği üzere ticaret haneler sadece istihdam sağlayıp üretim yapmazlar. Bu asli görevlerinin yanında sosyal sorumluluk projeleri ile eğitim-öğretim başta olmak üzere insanlarımızın faydasına olan bir çok alana da her türlü desteği verirler. Bizlerde bu anlamda üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz.

Hep birlikte el ele vermemiz sonucu görev süremiz çok verimli geçti. Planladığımız projeleri başarıyla bir bir hayata geçirdik. Verimli geçen dönemimizin ardından bu onurlu göreve yeniden talip olduk. Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde çok değerli üyelerimizin oylarıyla yeniden seçilerek şehrimize ve ülkemize hizmet etme imkanı yakaladık yeniden. Kazananın Tosya ve Tosyalılar olması için bu onurlu görevi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da layıkıyla yerine getirebilmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Bu vesileyle seçimlerde bizlere oy veren vermeyen herkese teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

Görevdeki 5 Yılını Değerlendirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!