Her gün 25 Aileye Sıcak Yemek İkram Ediyorlar

featured

Yoksul ve yardıma muhtaç ailelere her gün sıcak yemek ikram ediyorlar.

İlçemizde faaliyet gösteren Tosya Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği (TEYAD) kimsesiz, yoksul ve yardıma muhtaç ailelere her gün sıcak yemek ikram ediyor.

Tosya’da yardıma muhtaç ailelere sıcak yemek hizmeti vermek için 3 yıl önce kurulan dernek yöneticileri fondan ve muhtarlardan isimleri alarak yoksul ve yardıma muhtaç aileleri gezdi. Evinde yemek pişirecek maddi imkanı olmayan ailelerin tespit edilmesinin ardından yemek fabrikasıyla anlaşılarak her gün sıcak yemek vermeye başladı.  Hayırseverlerin yardımlarıyla finanse edilerek verilen yemekler ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülüyor.  Yemek verilen ailelerin yaşlı yada çocukları küçük olduğu için gelemeyecek durumda olması nedeniyle yemek evlere servis ediliyor.  Yemeği alan vatandaşlar hayır sahiplerine ve dernek yöneticilerine dua ediyor. 

Yardımlaşma Ramazan ayında daha da artıyor.  Oruç tutan vatandaşlar yoksulun ve açlığın halini daha iyi anladıkları için çevredeki yoksulu ve yardıma muhtaç kişileri daha fazla görüp gözetiyor.

Yemekleri evlerine tek tek dağıtan dernek yöneticileri bir gün daha yardıma yoksul aileleri ve çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşarken hayırseverlere destekleri için teşekkür etti.

Yemek dağıtımının ardından gazetecilere açıklama yapan dernek yöneticilerinden Mehmet Demirci; “fondan isimler alındı, muhtarlardan isimler alındı, yardıma muhtaç kişiler tek tek gezerek tespit edildi. Ondan sonra yemek fabrikasıyla protokol imzalandı.  Verilen adreslere yemekler bırakılmaya başlandı. Yaklaşık 3 yılı bitirdik. 4.ncü yıla giriyoruz. İşte bu Tosya’daki hayırseverlerin yardımıyla olan bişey. Paralar toplanıyor makbuz karşılığında yemek fabrikasına fatura karşılığında veriliyor.  Toplanan paralar başka hiçbir yere harcanmıyor sadece yapılan yemek yardımına veriliyor. Çoğu bu insanlar çoluğu çocuğu olamayan yaşlı bakıma muhtaç insanlar bu hizmet sürekli bu şekilde devam etsin diye arzuluyoruz. 

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diye Hadis-i Şerif var. O yüzden Ramazan ayı mübarek bi ay. Bundan iki katlı üç katlı daha fazla sevap. Herkes sabahtan akşama kadar oruç duruyor. Açlığı bilmesi lazım. Sadece Ramazan ayı değil akşam eve gittiğinizde Tosya’da aç yok bunun rahatlığıyla bi yemek yemeniz rahatlıkla karnınızı doyurmanız bi nimet hepimiz açısından. Eve gittin önünde büyük sofralar var Tosya’da aç olmadığını bilmek bunun kadar güzel bişey yok. En güzel bi nimet. Yardım eden arkadaşlara dostlara herkese teşekkür ederiz.  Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. “ dedi.

Yardıma muhtaç ailelere yemek vermek isteyen hayırseverler Tosya Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği (TEYAD) yöneticilerine 0535 883 53 41 (Mehmet Demirci) nolu telefondan ve www.teyad.org internet adresinden ulaşabiliyor.

 

Her gün 25 Aileye Sıcak Yemek İkram Ediyorlar

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!