Hükümet Konağını Bakan Soylu Hizmete Açtı

featured

İlçemizde inşa edilen Hükümet Konağı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

Hükümet Konağı’nın hizmete açılışı için tören düzenlendi. Açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Kastamonu Valisi Avni Çakır, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köyü ve Metin Çelik, Tosya Kaymakamı Suat Hatam, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğu, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, kurum kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil yaptı. Başkan Kavaklıgil konuşmasında; “Göreve geldiğimizden bugüne kalıcı eserleri memleketimize kazandırmak için mücadele ediyoruz. Allah nasip etti, birçok sorun ve sıkıntıyı ilçemize hallediyoruz. İçme suyu arıtma tesisimizin yapımını tamamladık, inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Şehrimizde bir otogarımız yoktu, tamamladık. Galerici esnafımız için standartlarına uygun dükkanları yaptık. Tosya’da yüzme bilmeyen evladımız kalmasın diye yarı olimpik yüzme havuzu yaptık, Allah nasip ederse açılışını gerçekleştireceğiz. Yine şehrimizde büyük bir eksiklik olan mezbahane ve hayvan pazarı, sosyal tesisimizin yapımını devam ettiriyoruz. Kurban Bayramı’nda hep beraber orada olacağız” dedi.

Törende konuşan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik; “Değerli Tosyalılar hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum. Hükümet Konağımız ilçemize ülkemize hayırlı olsun. Şu ortam çok şeyi ifade ediyor, çok şey söylüyorsunuz. Biz Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 20 yıldır ülkemizin her karışına, her köyüne, her mahallesine büyük hizmetler yaptık. Birileri bunu kabul etmek istemese de milletimizin büyük çoğunluğunu bunu kabul ediyor. Bu yüzden 20 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın gerek başbakan gerek cumhurbaşkanı olarak bu ülkenin yönetiminde yer almasını sağladı. Tosya’da, Kastamonu’da, tüm ilçelerde büyük hizmetler yaptık. Bunları saymaya gerek yok” dedi.

Törende konuşan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün gündeminde ise nüfus artışı vardı. Milletvekili Köylü; “Bin yıldır bu yurdu koruyabilmek için 100 binlerce şehit verdik, vermeye de devam edeceğiz. Ne zaman şehit vermekten vaz geçersek o zaman vatan elde gitti demektir. Sadece bununla da vatan korunmaz. Burada Bizans, başka halklar vardı. Nereye gitti bunlar, biz bunları sürdük mü, hayır. Anadolu’da bir sürü devlet, millet vardı. Onlar da kayboldu. Biz de kaybolur muyuz, evet. Eğer böyle giderse biz de kaybolacağız. İşin gerçeği bu. Nüfusumuz artmıyor. Milletlerin de nüfusu artmadığı için kaybolup gittiler. Zamanla bu memlekette başkalarının nüfusu artacak, başkaları çoğalacak. Biz gittikçe azalıp ve belki de yok olacağız. 2053’te buda ne olacağını kimse kestiremez. 2053 PKK buraya gelip Türkiye Cumhuriyeti’ni idare edebilir mi, bu gidişle eder. Savaşarak edemez ama çoğalarak edebilir. Cumhurbaşkanımız dedi ki, ‘en az 3 çocuk.’ Eğer bu politikaya uymazsak akıbetimizin başkaları gibi olacağını herkes bilsin. Onun için bu gerçekten var oluş meselesi. Çoğalmamız lazım” dedi.

Törende konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır Tosya’yı çok önemsediklerinin altını çizerek ahşap sektöründe gelmiş olduğu noktanın gurur verici olduğunu söyledi. Vali Çakır konuşmasında; “Başta Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, bakanlarımızın bölgedeki yoğun çalışmaları ile yaşamış olduğumuz afetin izlerini büyük oranda sildik. Tosya Hükümet Konağını sizlerin hizmetine sunmuş olacağız. Tosya’yı çok önemsiyoruz., hem Kastamonu’nun en büyük ilçesi hem de Kastamonu’nun dinamik yüzü. Özellikle ahşap sektöründe Türkiye’de gelmiş olduğu konum bizlere gurur veriyor. Çalışmalarını başlattığımız ikinci organize sanayi bölgesi ile birlikte hem bölgedeki hem de Türkiye’deki rolümü iki kat artacak. Tosya’mıza da çok büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.

Halkın yoğun sevgi gösterisi ve tezahüratı altında kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende halka hitap etti. Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Bakan Soylu;  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu; “Biz küçükken siyah beyaz televizyonları seyrettiğimizde deprem, ülkemizde sel, afet olurdu. 10 gün, 1 ay sonra mikrofon bir annemize, vatandaşa uzatılırdı. İlk söz, ‘nerede bu devlet’ olurdu. Aslında bu millet vefakar, kadirşinas, yardım sever, birbirinin zor gününde beraber olan bir millet. Ama oradaki o afete düşen insanların beklediği tek bir şey var. Bu millet devletine meftun bir millettir. Ondan destek bekler. Zor zamana düştüğünde, deprem, sel, afet olduğunda, ‘elini bana uzat’ der. ‘Ben buradan çıkarım ama senin bana elini uzatmanla daha kolay çıkarım’ der. ‘Nerede bu devlet’ lafı çocukluğumuzdan itibaren bizi hep ezmiştir. Çünkü biz 16 daim devleti zor zamanlardan beri kuran bir ecdadın evladıyız. Bu coğrafyada bin yıldır varız.

Recep Tayyip Erdoğan, sadece binalar, köprüler, barajlar yapmadı. Sadece bu ülkenin insanlarına yollar, Avrasya Tünelleri, herkesin itiraz ettiği zamanda şehir hastaneleri yapmadı, Yusufeli’den Ilısu’ya kadar ülkenin dört bir tarafını hem enerji üretimiyle hem de sulamayla doldurmadı. Dünyanın en büyük havalimanından birisini yapmadı. Ben bu ülkenin evladıyım, hepinizin huzurunda söylüyorum. Hakkımızı yiyenlere eğer bugün itiraz edebiliyorsak, eğer Amerika bütün dünyaya haksızlık yaparken, ‘biz size bu haksızlığı yaptırmayız’ diyerek onları deşifre edebiliyorsak Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin evlatlarına özgüveni ve cesareti kazandırdı.

Elazığ’dan Malatya’ya, Giresun Dereli’deki sel afetinden İzmir Depremi’ne, Antalya’daki, Muğla’daki yangından Antalya Kumluca’daki sel afetine kadar, Bartın, Kastamonu, Bozkurt, Çatalzeytin’den Sinop Ayancık’a kadar hemen hemen her noktada neyle karşı karşıya kalmışsak, Allah, millet, şu gökyüzü şahittir, çocukluğumuzda duyduğumuz, ‘nerede bu devlet’ sözünü bir kez milletimize söylettirmedik. ‘Allah devletten, milletten razı olsun’ sözünü söylettirdik. 2011’deki Van depreminde Türkiye bambaşka bir zihniyet devrimi ortaya koydu. Ben iyi hatırlıyorum. İstanbul’da 1999’daki depremde Yalova, Kocaeli, Sakarya’daki depremde günlerce insanların ne sıkıntı çektiğini, devletin ulaşamadığını gördük. Bugün 65 binin üzerinde ev yapıldı, 50 bini teslim edildi.  Evler bu geçmişte bildiğimiz sosyal konut, afet evleri değil.

Hiç endişe etmeyin bu ülkede beş vakit ezanlar şu minarelerden okunuyor. O sadece bizi namaza çağırmıyor, çocuklarımızın kalbine işliyor. Merak etmeyin dünyadaki haksızlıkları bu milletin evlatları yıkacak. Ne olursunuz, başınız dik durun, Ayasofya’nın minaresi gibi dimdik olun. Hiç boynunuzu eğmeyin. Her şeyi gördük. Bize derlerdi, ‘Bu Avrupa, Amerika 10, 20, 50 yıllık plan yaparlar. Adım atarsanız adımınızı görürler. Dünyada onlardan izinsiz hiçbir iş olmaz.’ Madem 50 yıllık plan yapıyorlardı bu kış donmamanın planını nasıl yapamadılar?

İlk kez bunları böyle yakaladık. İlk kez 21. yüzyılın altyapısını tamamlamış bir şekilde bunları yakaladık. İngiltere demokrasinin beşiğiymiş, yıllardan beri böyle söylerdiler. Talimatla 3 ayda 3 başbakan değiştirdiler. Yıllarca gözümüzü boyadılar, yıllarca cesaretleriyle, güçleri ile bizi ezmeye çalıştırlar, etrafımızdaki coğrafyaya terör yuvaları kurdular, yıllarca besleyip büyüttüler. Yıllarca her gün neredeyse 10 ay yıldızlı tabuta sarılmış evlatlarımızın arkasından tekbir getirerek yürüdük. Yıllarca dediler ki, ‘terör devleti kuracağız.’ Nereye kuracaklar, Hakkari’nin burnundan başlayıp Hakurk’tan Hatay’a kadar Amerika, Avrupa terör devleti kuracak. Ey gafil Amerika, Ey gafil Avrupa sen bu Türk milletini tanımıyorsun, bilmiyorsun. Orada terör devleti kuramazsın, kurdurmadık, kurdurmayacağız. Recep Tayyip Erdoğan sadece bu ülkeye bina, şehir hastanesi yapmadı, zihniyet değiştirdi. Terörle nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin zihniyetini değiştirdi. Türkiye’yi parçalamak, milli birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere izin vermedi. Doğu ile batının birbiriyle olan o farklılıklarının tamamını ortadan kaldırdı.

Şimdi ne diyorlar, ‘İHA’ları, SİHA’ları ortadan kaldıracağız, yok edeceğiz.’ Sizin kralınız gelse bunu yapmaz, Amerika’nız gelse bunu yapamaz. Dünyada hangi ülkedeki muhatabımla karşı karşıya kalırsam, ‘bizi şu Bayraktar’ götürür müsünüz, orayı görmek istiyoruz’ diyorlar. Ey Amerika bırak şimdi Akıncıları, başına daha büyük bir bela geliyor, Kızılelma geliyor” dedi.

Konuşmaların ardından Tosya Hükümet Konağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hizmete açıldı.

Hükümet Konağını Bakan Soylu Hizmete Açtı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!