İl Tarım Müdürlüğü Fırın Denetimleri Sürüyor

featured

İl Tarım Müdürlüğü fırın denetimleri sürüyor

İl Tarım Müdürlüğü merkezdeki fırın denetimlerini tamamlamak üzere… Merkezin bitiminin ardından yapılacak programla İlçelerde de incelemeler sürecek…

Güvenilir gıda konusunda gelen talepleri karşılamak için Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca hizmete geçirilen Alo 174’e ve İl Tarım Müdürlüğü’ne ekmek kalitesine dönük yapılan şikayetler üzerine İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü harekete geçti. Şube teknik personeli tarafından merkezde faaliyet gösteren tüm fırınlarda ekmek numuneleri alındı ve kontrol edilmek üzere İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü’ne gönderildi.

15.02.2002 tarih ve 24672 sayılı  resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereğince alınan numunelerde direkt kaliteyi belirleyen parametreler olan rutubet ve kül miktarına bakılacak. Kontrol sonuçları Tebliğe aykırı çıkan numunelerle ilgili olarak üretici firmalar hakkında 5728 Sayılı Kanunla değişik 5179 Sayılı Kanunun 29. Maddesinin (d) Bendine göre 5.723 TL. idari para cezası uygulanacak. Ayrıca sonucu olumsuz çıkan firmalar takibe alınarak, sık aralıklarla numune alınmaya devam edilecek. 

İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri İl merkezinde tamamlanmak üzere olan kontrollerin ardından yapılacak bir programla ilçelerde de kontrol ve numune alımına başlayacak.

Gıdaya ilişkin her türlü  ihbar, şikayet ve bigi talepleri Türkiye`nin her yerinden 174`ü çevirerek ve alo174@tarim.gov.tr e-posta adresi üzerinden bildirilebiliyor. Ayrıca gıda güvenilirliği noktasında yaşanabilecek her türlü sorun ve sıkıntı için il/ilçe tarım müdürlüklerine başvurulabilir.

İl Tarım Müdürlüğü Fırın Denetimleri Sürüyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!