İlçemizde Bahar Şenliği

featured

İlçemizde ,”Nevruz Bayramı”düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Tosya Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen,”Nevruz Bayramı”kutlamalarına, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ,Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Cemalettin İpek,kurum amirleri, okul müdürleri,öğretmenler,öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlama programında Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz ile birlikte Nevruz ateşini yaktı ve ardından örste demir dövdü. Öğrencilerin halat çekme, çuvalla yürüme ve yumurta taşıma yarışmaları ile devam eden etkinliklerde, canlı müzik eşliğinde öğrenciler ve öğretmenler çeşitli oyunlar oynadı. Kaymakam Türköz, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz ile birlikte halay çeken öğrencilere eşlik etti.

Kutlama programında bir konuşma yapan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,”Binlerce yıllık kültürümüzde ve bugüne kadar taşıdığımız değerlerimizde Nevruz, baharın doğuşunu, baharla birlikte tabiatın uyanışını, tabiatın sunduğu yeni hayatın başlangıcını anlatmaktadır. Tabiatın uyanışından başlayarak kültürümüzde yer alan tüm değerlerimize yeni bir heyecanın, yeni bir buluşmanın, yeni bir doğuşun başlangıcını anlatır Nevruz bize”diye konuştu.

Türköz,”Dolayısıyla biz de bu coşkuya uygun olarak birlik, beraberlik, kardeşlik içinde uyanış ve diriliş günü olan bu günü anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız”dedi.

Kutlama programına katılanlara etli pilav, un helvası ve ayran dağıtılmasının ardından etkinlik sona erdi.

(MU-

 

İlçemizde Bahar Şenliği

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!