İlçemizde Tasavvuf, Etkinlikleri Gecesi Düzenlendi

featured

Kastamonu’n Tosya ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Halveti Uşşaki tarikatı Şeyhi Fatih Nurullah İlçe Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa katıldı.

Şeyh Fatin Nurullah Tosya’daki ilk durağı Tasavvuf Yolu Dernekleri Fedarasyonu Tosya Şubesi oldu.Derneğe ziyaretinde müritleri tarafından karşılanan ve onlarla tek tek tokalaşan Fatih Nurallah  daha sonra Cumhuriyet meydanında düzenlenen Uşaki Mehteran takımının törenine katıldı.

Mehter programı sonrası Tosya İlçe Müftülük Konferans salonuna geçen Şeyh Fatih Nurallah salonda müritleri tarafından sevgi ile karşılandı.Program Tosya Ortalıca Camii İmamı Ferit Arslan’ın okuduğu Kur-an Kerim tilaveti ile başladı.Daha sonra Uşaki Mehteran takımının konferans salonunda kısa bir mehteran gösterisi düzenledi.Müftülük konferans salonunda bulunan projektör cihazında ki arıza nedeni ile bir süre slay gösterimi yapılamadı ve programda aksaklık meydana geldi.

Teknik sorunun giderilmesinden sonra kürsüye gelen Şeyh Fatih Nurullah’ın Diyanete karşı yaptığı beklenmedik tepki konuşması ve daha sonra programı sonlandırması ile düzenlenen tasavvuf gecesi başlamadan sona erdi.

Şeyh Fatih Nurullah program sonrası İHA Muhabirine yaptığı açıklamada

DİYANET BİZİ SÜREKLİ İTELİYOR

”Biz buraya Tosya İlçe müftüsünün samimiyetine inanarak geldik. Fakat program öncesi ve sonrası istenmeyen sorunlar meydana geldi.Bu sadece Tosya’da olan bir olay değil şunu bilelim ki bizde Ehli Sünnet bir tarikatız.Fakat nedense Diyanet bizleri hep iterek camilere sokmuyor bizlerde köylerde olsun camilerin yanına dergahımızı kurduk.Halbuki biz bu yerlerde Allah diyeceğiz,zikir yapacağız. 15 senedir ben bu olaylarla mücadele ediyorum.Bu akşam ki aksaklıklardan dolayı Tosya halkına karşı bir kırgınlığımız olmadı.Ancak biz isterdik ki bu kadar emek verilerek hazırlanan program daha iyi bir şekilde vatandaşlara duyurularak programa katılmaları sağlanabilirdi.”dedi.

 

İlçemizde Tasavvuf, Etkinlikleri Gecesi Düzenlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!